Startsida / Inlägg

Svenska kändisar pressas i Kompani Svan

av tramsfrans

Foto: Discovery+

Nu är det dags igen! Ett antal svenska kändisar ska pressas till sin absoluta bristningsgräns på tv!

I det nya programmet ”Kompani Svan ska Gunde Svan och Mikael Tornving coacha 12 svenska kändisar i ett ”stenhårt fysiskt och mentalt bootcamp”. I ett pressmeddelande från Discovery+ kan vi läsa följande.

”I Kompani Svan drillas deltagarna av Gunde Svan och Mikael Tornving, som under grundutbildningen och tävlingarna tar hjälp av militära experter för att pusha deltagarna att hitta sidor hos sig själva de inte visste fanns. Stresshantering, mod, viljestyrka, fokus och problemlösning – allt räknas. Och de måste samarbeta för att klara sig, men tävlar och utvecklas som individer. Vem som står som vinnare i slutet är ännu inte avgjort, men redan nu vågar vi påstå att upplevelsen kommer förändra samtliga tolv deltagare i grunden.”

Ingen kan ha missat att alla pratar om militär och beredskap, så man kan definitivt säga att programmet är ett tecken i tiden. Inte ens svenska kändisar går säkra från att vara med och hjälpa till i upprustningen av försvaret!

Det är fortfarande oklart vilka som ska vara med i programmet, men i pressmeddelandet nämner Gunde ”en av de största idrottsstjärnor som Sverige haft” och ”en av Sveriges roligaste människor”. Pressmeddelanden ska alltid tas med en nypa salt, men med det sagt så tycker jag att det låter som ett intressant program.

Troligtvis blir Kompani Svan som som en lightversion av ”Elitstyrkans hemligheter”, minus den mentala nedbrytningen och obehagliga stämningen. Det är positivt att kändisarna kommer behöva samarbeta, eftersom det alltid bli bra tv. Jag minns med glädje tillbaka på stunden då Kalle Moraeus och Gunilla Persson fick samarbeta tillsammans i Biggest Loser VIP, när Gunilla hade panik och sa att hon var rädd för att bli dödad av Kalle. Kanske kan liknande tv-historia skrivas i Kompani Svan!

Det återstår att se om kändisarna kommer samlas för middag i varje avsnitt där alla får berätta om något personligt. Min gissning är att risken är överhängande för att det kommer ske!

Kompani Svan har premiär i höst på Discovery+. Jag återkommer så fort det finns information om vilka kändisar som ska vara med i programmet!

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB