Startsida / Inlägg

Peter Stormare är nya Fader Fouras

av tramsfrans

Foto: TV4

En stor del av Sveriges kändiselit har befunnit sig i Frankrike under veckan som gått! Vissa av er kanske tänker att de är där på semester och lever det ljuva livet, men ni kunde inte ha mer fel. De är på plats för att riskera liv och hälsa i Fångarna på fortet!

TV-inspelningar brukar ofta vara omgärdade med stort hemlighetsmakeri, men Fångarna på fortet är ett av Sveriges minst hemliga tv-program eftersom man kan gissa sig till stora delar av deltagarlistan. Viktor Frisk, Kristin Kaspersen, Daniel Paris, Jocke och Jonna Lundell, Margaux Dietz och Gunilla Persson är exempel på personer som även i år har lämnat sina viktiga åtaganden hemma för att resa ner till Frankrike.

Det mesta verkar alltså vara sig likt nu när Fångarna på fortet gör comeback efter två års uppehåll under pandemin, men allt är inte som förr. Det finns en ny Fader Fouras! Aftonbladet Nöje rapporterar om Peter Stormares nya gig.

”Han ska gestalta karaktären Kapten Kaboom som har ett ’orubbligt intresse för krut och kanoner’, skriver TV4 i ett pressmeddelande och tycks i en spelad intervju i Nyhetsmorgon vara av norrländskt ursprung.”

Att ställa gåtor till svenska kändisar är ett tacksamt jobb. Innan pandemiuppehållet var det Suzanne Reuter som hade uppdraget, men nu är det återigen en man på plats. Suzanne var den första kvinnan någonsin som hade uppdraget, men det varade alltså bara under en säsong.

I pressmeddelandet säger Stormare att uppdraget som Fader Fouras inte liknar något han tidigare gjort i sin karriär, och att det kommer bli ”kanon”. Det återstår att se om allt kommer handla om sprängningar och krut, men jag kan tänka mig att han har ett helt artilleri med vitsar på temat!

Den nya säsongen av Fångarna på fortet har premiär den 19 augusti. Roligt för tv-tittare som saknat programmet, men ännu roligare för kändisarna som äntligen får träffas igen!

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB