Startsida / Inlägg

Bonusbonden i Bonde söker fru

av tramsfrans

Häromdagen rapporterade jag att castingen till årets säsong av Bonde söker fru är i full gång! Ansökningstiden börjar gå mot sitt slut, så om man drömmer om att konkurrera om en bonde tillsammans med andra friare börjar det bli bråttom!

Om det är någonting som TV4 gillar så är det dock att bjuda på överraskningar, och i sann bondeanda så chockas nu Sverige av ett avslöjande som ställer allt på sin spets. Det kommer en bonusbonde till programmet!

En sak får man ge TV4, och det är att de minst sagt har en flexibel inställning till vilka som får vara med i Bonde söker fru. Numera behöver man varken kunna svenska eller ha en gård i Sverige för att få ställa upp i programmet!

Australiensiska Matthew, som är 20 år gammal, bor för tillfället hos en svensk vän på en bondgård utanför Örebro och arbetar som gårdskarl. Hans familjegård ligger logiskt nog i Australien, och det var där som han stiftade bekantskap med sin svenska vän som var där på backpackingresa för några år sedan.

Jag har länge oroat mig för att antalet kärlekstörstande bönder i Sverige ska ta slut, men nu när TV4 har utökat sitt sökområde till resten av världen så blir det troligtvis ett större utbud. Om allt som krävs är att man har en svensk vän så blir sökprocessen lite lättare!

Vissa av er kanske minns ”Bonde söker fru Jorden runt”, som fick en ofrivillig paus på grund av pandemin. I det programmet var dock alla bönder svenskar som bodde utomlands, så det här blir första gången som Bonde söker fru delvis kommer spelas in på engelska.

Matthews plan är att vara i Sverige i ett år, och därefter åka tillbaka till Australien med en ny, svensk kärlek. Många unga svenska tjejer drömmer troligtvis om att flytta dit, så min gissning är att Matthew kommer få en hel del brev. Jag skulle inte heller bli förvånad om han får ett smeknamn i stil med ”Snygg-Matthew”!

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Anders Hedberg
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB