Startsida / Inlägg

Margaux Dietz träffar Johan Pehrson

av tramsfrans

Ingen kan väl ha missat turbulensen inom Liberalerna! Nyamko Sabuni lämnade oväntat som partiledare i fredags, och två dagar tidigare så hade Margaux Dietz precis publicerat ett avsnitt av ”Partitempen” med henne. Förhoppningen var troligtvis att videon skulle hålla sig aktuell lite längre än två dagar, men ibland så går det fort i politiken!

Precis efter Nyamkos avgång så meddelades det att Johan Pehrson tar över posten som partiledare, och under gårdagen träffade Margaux den nye partiledaren för att ta en bild till Instagram.

På samma sätt som det är viktigt för en ny partiledare att träffa kungen, så är det minst lika viktigt att få en audiens med Margaux Dietz! Särskilt under ett valår, där det är viktigt att ragga så många röster som möjligt. Att det inte ens hann gå två arbetsdagar innan Johan träffade Margaux är onekligen ett bevis på hur högt frågan prioriteras, tillsammans med intervjuer för övriga medier.

Jag har inte hittat någon ny information om huruvida det kommer komma något nytt avsnitt av Partitempen med Johan Pehrson. Det skulle såklart bli lite orättvist om Liberalerna fick bli intervjuade av Margaux två gånger, men om det är något parti som behöver ragga röster så är det Liberalerna. Med det sagt så är Liberalerna och YouTube inte alltid en lyckad kombination, vilket blev uppenbart efter Nyamkos kritiserade intervju precis innan hennes avgång.

Influencers har på senare tid beskrivits som en viktig kanal för att informera förstagångsväljare om politik, och nu när Margaux har lagt ut en bild tillsammans med informationen om den nya partiledaren så kan vi iallafall utgå från att Sveriges unga väljare har nåtts av informationen om partiledarbytet. Instagramtrenden ”kille med skylt” känns visserligen 3 år gammal, men nu är iallafall informationen ute!

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Anders Hedberg
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB