Startsida / Inlägg

Persbrandt och Lundell drabbade av elräkning

av tramsfrans

Foto: Jonas Ekströmer, TT

Många har på sistone drabbats av höga elräkningar, och svenska kändisar är inget undantag. I många fall så är de en särskilt utsatt grupp, eftersom de tenderar att bo väldigt stort och därmed har större elbehov. Detta resulterar i saftiga elräkningar, och att många har behövt betala mycket mer än normalt.

Ett kändispar som har drabbats är Sanna Lundell och Mikael Persbrandt, som bor på en hästgård utanför Stockholm. Expressen har lyssnat på det senaste avsnittet av Sannas och Ann Söderlunds podcast ”Inte din morsa”, där Sanna berättar att den senaste elräkningen slutade på 44.000 kronor för december.

”– Då vill jag förtydliga för er som lyssnar, ja vi bor på en gård med 45 hektar och har stall och verkstadsutrymmen, men inte i någon överdrift. Jag törs inte tänka på de som har ett ridhus som de lyser upp, eller en ladugård full med mjölkkor som ska mjölkas med elektronisk apparatur.”

Det har skrivits många artiklar om personer som drabbats av de höga elpriserna, och om man bor på en gård så är man naturligtvis extra drabbad eftersom ytorna är betydligt större än i en vanlig villa. Sanna väljer dock att vara optimist angående hushållets situation, och tänker på de som har ännu större energibehov.

”– Vi har en bergvärmepanna som värmer upp vårt hus, vi har ganska låg elförbrukning för att vara en så stor gård. Det handlar om de skenande elpriserna som är mer än sex gånger så höga som normalt på vissa håll.”

Den som väntar på lägre elpriser kommer troligtvis att få vänta ett tag till! I väntan på bättre tider så finns det inte många andra alternativ än att betala. Eftersom jag är en lösningsorienterad person så har jag funderat på vem som brukar hjälpa desperata bönder rent allmänt, men det här kan nog inte ens Linda Lindorff lösa.

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB