Startsida / Inlägg

Kalle och Brita besvikna på SVT

av tramsfrans

Foto: Janne Danielsson, SVT

Nu har det hänt igen! Två SVT-profiler är besvikna på SVT! I ett inlägg på Instagram konstaterar Brita Zackari och Kalle Zackari Wahlström att den nya säsongen av deras program ”Hjälp, vi har köpt en bondgård” fått ändrad sändningstid, och flyttats från klockan 21 till klockan 22 på kvällen. Brita och Kalle beskriver den nya sändningstiden som ”en riktig porrfilmsslot”, men sätter sitt hopp till att de flesta ändå kollar på SVT Play.

Det handlar visserligen bara om en ändring på en timme, men klockan 22 kan knappast räknas som primetime. Aftonbladet Nöje har pratat med en besviken Kalle Zackari Wahlström.

”När Aftonbladet når Kalle Zackari Wahlström är han besviken.

– Är det klockan 20.00 är det många fler som kollar. Jag vet inte vad som ligger bakom det här beslutet, säger han.”

Klockan 22.00 är inte samma sak 20.00, men programmet sänds fortfarande på Sveriges största tv-kanal SVT1. Ett byte till SVT2 hade inte varit lika roligt, men så länge som de förfogar över en hel timmes kvällsunderhållning på Sveriges största tv-kanal så behöver de inte oroa sig för att hamna i medieskugga!

”Tv-profilen tror och hoppas att många ändå kommer att hitta till programmet via SVT play.

– För oss som gör tv-programmet så det ju kul om så många som möjligt ser det”

Alla som gör tv vill såklart ha många tittare, men att ett program har en konstig linjär sändningstid på SVT behöver inte nödvändigtvis vara något negativt. Gift vid första ögonkastet brukar till exempel alltid sändas sent på kvällen, trots att det är ett av de absolut mest omdiskuterade och populära programmen på SVT!

”Hjälp, vi har köpt en bondgård” sänds alltså numera varje torsdag klockan 22. Den eftertraktade 20.00-sloten på torsdagar innehas av Antikrundan, det vill säga Sveriges mest älskade tv-program. Om inte Kalle och Brita byter sändningsdag helt och hållet så blir det nog svårt att lägga beslag på 20.00-sloten. Iallafall så länge som Antikrundan finns med i bilden!

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB