Startsida / Inlägg

Siw Malmkvists Let’s Dance-ilska

av tramsfrans

Foto: Carolina Byrmo

Ingen kan väl ha missat dramatiken i Let’s Dance 2020, som slutade med att Siw Malmkvist stoppades från att delta i programmet. Det känns längesen nu, men i början av pandemin så bestämde Sveriges tv-kanaler att den bästa lösningen var att förbjuda gamla människor att vara med på tv helt och hållet. Med facit i hand så var det dock rätt beslut att stoppa Siws medverkan, eftersom det bara dröjde någon vecka innan flera deltagare drabbades av Corona.

I samband med att Sivs medverkan i programmet ställdes in så lämnade dock TV4 ett löfte, som var att Siw var varmt välkommen till programmet året därpå. Såhär lät det i samband med att Siws sorti meddelades.

”– TV4 följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer och har haft en bra dialog med Siw om hennes medverkan och vi har landat i att hon nu istället är varmt välkommen till nästa säsong, säger Fia Fång exekutiv producent för ”Let’s dance”.

Som bekant så blev det ingen Let’s Dance-medverkan för Siw i år heller. I en intervju med Aftonbladet så berättar Siw att produktionen aldrig hörde av sig igen, och att hon själv var tvungen att kontakta dem för att fråga hur det skulle bli.

”– Men de hörde aldrig av sig. Inte på hela året, inte ett skit. När det började närma sig februari och det var dags att börja lära sig alla steg så tänkte jag att nu måste de ju höra av sig. Till slut ringde jag själv och då sa de att det tyvärr inte blir något. Då blev jag riktigt förbannad. Jag sa att det var respektlöst att de inte hade hört av sig överhuvudtaget.”

Här är det svårt att inte känna sympati för Siw. Från att vara ”varmt välkommen” till att inte ens bli kontaktad med en förklaring! Hon har däremot inte levt i medieskugga, eftersom hon bland annat varit med i årets säsong av Så mycket bättre istället. Någon framtida medverkan i Let’s Dance blir det dock inte.

”– Någon kanske frågar om jag vill tävla nästa år. Nej, nej, nej! Absolut inte. Det kan jag säga er. De bad så mycket om ursäkt och det är klart jag kan godta en ursäkt. Men så där gör man bara inte, det var skitdåligt.”

Jag har många gånger rapporterat om TV4:s kamp för att hitta en bra cast till Let’s Dance, och en äldre A-kändis som Siw Malmkvist borde vara en drömdeltagare i vilken säsong som helst. Nu verkar dock Siws tålamod vara förbrukat, vilket känns tråkigt. Det återstår att se vilket gäng som TV4 skrapar ihop till nästa år!

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB