Startsida / Inlägg

Den korta kravlistan för Bachelorette 2021

av tramsfrans

Foto: TV4/Cmore

Förra veckan sändes finalen av Bachelor, och för ett av paren i programmet så har kärlekslyckan redan tagit slut! Nu är det dock inte läge att älta det förflutna, eftersom den nya säsongen av Bachelorette har premiär idag!

Till skillnad från i Bachelor där det är två killar som söker kärleken, så har Bachelorette enbart en huvudperson i form av Julia Franzén. Med tanke på att TV4 är så nöjda med sitt internationellt unika upplägg med två bachelors så är det lite förvånande att de inte vill satsa på två bachelorettes också, men hittills så verkar Bachelorette ha ett mer traditionellt arrangemang!

Förra veckan var det en hel del skriverier om Julia Franzéns omfattande kravlista på sin nya assistent. Listan innehöll 51 punkter med arbetsuppgifter, som till exempel att väcka henne på morgonen, göra matlådor, hjälpa henne att skapa en app samt skriva en bok! Om det fortfarande finns personer som tror att det är glamouröst att arbeta för en influencer så kan det alltså vara läge att tänka om.

En positiv nyhet är dock att Julias kravlista för män verkar vara betydligt kortare! Jag har naturligtvis sett första avsnittet av Bachelorette, och kan konstatera att det inte nämns något om en kravlista någonstans i programmet. Förutom några svepande formuleringar om att ”träffa min framtida man” och ”ha en relation som håller livet ut” så framgår det inte om det finns någon lista.

Foto: TV4

Något som däremot tydligt framgår är att Julia älskar killar som pratar engelska! När det gäller kravlistan för en partner så verkar det alltså räcka rätt långt med goda kunskaper i det engelska språket. Oavsett hur det går med evig kärlek så finns det alltså goda chanser att öva sin engelska i programmet! En kille har åkt från Hamburg, en Bachelorette-veteran har åkt hela vägen från Australien, och en annan kommer från Texas och har engelska som förstaspråk.

Nu väntar ett antal veckor av dejting, och det återstår att se om Julia hittar varaktig kärlek i programmet. Precis som i Bachelor så är jag milt skeptisk. Jag kan dessutom konstatera att assistentlistan med de 51 punkterna utformades tidigare i höstas, medan Bachelor spelades in i våras. Listan innehöll bland annat punkter som ”väcka Julia”,”se till att hon tar sina vitaminer”, ”servera mat”, samt ”påminn om att Julia ska lägga i tid”. Hade de arbetsuppgifterna verkligen behövts om Julia hittat kärleken i programmet? Om assistenten behöver laga frukost till två personer istället för en så borde det rimligtvis framgå i arbetsbeskrivningen!

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB