Startsida / Inlägg

Joakim Lundell ger sig in i filmbranschen

av tramsfrans

Foto: Fabian Falana

Man kan säga mycket om svenska kändisar, men de brukar sällan vara rädda för en utmaning! Att prova någonting nytt som man inte har gjort förut kan vara skrämmande, men genom att testa sina vingar kan man växa som människa och lära sig nya saker.

I en intervju med Aftonbladet Nöje berättar Joakim Lundell att han har planer på en långfilm i skräckgenren som ska spelas in 2022 och visas på bio.

”– Det finns inte så många exempel på lyckade svenska skräckfilmer som har både har gått bra och fått bra recensioner. Det är ett svårt utgångsläge men jag gillar det.”

Jag är dåligt insatt i svensk skräckfilm, men jag vet att Joakim Lundell har lång erfarenhet av att skrämma influencers i sina spökjaktsprogram på Discovery+. Han har redan skrämt livet ur folk på riktigt, och vet därmed vad som brukar fungera. Mina kunskaper om svensk skräckfilm är som sagt begränsade, men min spontana gissning är att succéerna har uteblivit på grund av låg budget och svaga manus. För Joakim är dock det slutgiltiga målet en succé i Hollywood.

”– Jag vill göra utländsk film, engelskspråkig, ta mig till Hollywood och producera och regissera där, det är målet, säger Joakim Lundell.” 

Det är iallafall inga fel på självförtroendet! För Joakim har planerna dessutom ett större syfte, och handlar om att ge regissörer den uppmärksamhet som de faktiskt förtjänar!

– Jag kanske kan öppna en ny värld och att man får se hur det fungerar för de som skapar filmen. Kolla i Hollywood, det är ju skådespelarna som har de stora kontona på sociala medier och inte de som skrivit, regisserat eller producerat filmen. Skådespelarna får ofta all kredd men det stora arbetet sker ju oftast bakom kameran. Så när jag gör det kanske man kan belysa lite mer vad som händer bakom och vilket hårt jobb alla där gör, säger Joakim Lundell.

Jag vet inte riktigt om jag håller med om att regissörer är en yrkesgrupp som inte får tillräckligt mycket kredd? Det kanske stämmer om man mäter antalet följare i sociala medier, men rent generellt så har jag svårt att hålla med om att de inte får tillräckligt mycket uppmärksamhet. Få branscher är lika galatäta som filmbranschen, och det råder generellt ingen brist på hyllningstillfällen.

Oavsett hur det går med Joakims filmplaner i slutändan så är han i gott sällskap tillsammans med andra svenska kändisar i branschen. Camilla Läckberg släppte långfilmen ”Glaciär” i våras, och Martina Haag och Viktor Frisk har tidigare berättat om sina planer på en gemensam långfilm. Jag längtar efter att få se det färdiga resultatet av alla projekt!

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Linn Elmervik
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB