Startsida / Inlägg

Casper Janebrink varnar för dejtingbedragare

av tramsfrans

Foto: Naina Helén Jåma/TT

Ett fenomen som tyvärr har blivit allt vanligare på senare år är att bedragare använder svenska kändisars identiteter på olika dejtingsajter! Detta har fått många tråkiga konsekvenser, dels för personer som har blivit lurade men även för svenska kändisar som faktiskt försöker använda Tinder på riktigt men blir rapporterade av andra användare.

En person som fått kännedom om att bedragare använder hans bilder är dansbandsgiganten Casper Janebrink. I en intervju med Expressen berättar Casper att hans bilder figurerat på olika dejtingsajter.

”– Jag ställer absolut inga krav på mina fans, och det kan de här falska identiteterna göra, kräva folk på pengar och säga att det är jag. De bygger upp falska identiteter och får folk att betala pengar.”

Det har varit tuffa tider för många svenska artister, men om man blir kontaktad av en artist på en dejtingapp som vill ha pengar så kan man ändå utgå från att något inte stämmer. För övrigt så är Casper lyckligt gift sedan nästan 20 år, vilket eventuellt borde få fans att haja till om de skulle se hans ansikte på en dejtingapp. En av profilerna som skrivit med Caspers bilder heter till och med något annat.

”Ett av kontona som använder Janebrinks bilder använder Facebooks dejtingfunktion och kallar sig själv för ’Bryan’, 54.

– Det är jävligt tråkigt när det händer, säger Janebrink.”

Det är inte nog med att ha en bedragare med annat namn. Bedragaren påstår sig dessutom vara tre år äldre än Casper Janebrink! Man kan verkligen ifrågasätta moralen hos dejtingbedragare och om de har någon skam i kroppen, och att dessutom ange en felaktig ålder i profilen känns synnerligen fräckt mot Casper.

Vill man få kontakt med en svensk kändis så är det bäst att skriva på Instagram, till profiler med en blå verifieringsbock. Man kanske får vänta ett tag på svar, men man minimerar risken för att bli lurad!

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB