Startsida / Inlägg

After Dark-konceptet gör comeback

av tramsfrans

Foto: Robin Lorentz-Allard

Det är inte varje dag som jag kan rapportera om att en svensk supergrupp återuppstår i någon form, men idag så händer det! I en intervju med Aftonbladet Nöje meddelar Christer Lindarw att After Dark-konceptet återuppstår med en ny middagsshow nästa år.

”I över 40 år skapade After Dark dragshowföreställningar, fram till avslutningsshowen ’This is it’ 2017.

Men nu återuppstår After Dark i form av en helkväll med middagsshow på Vasateatern i Stockholm, under namnet ’Club After Dark’.”

Det finns en sak som man alltid kan vara säker på, och det är att om en svensk kändis säger ”this is it” så innebär det nästan aldrig att det är ”it” på riktigt. Det brukar alltid komma en comeback förr eller senare, men Lindarw har en god anledning till att blåsa liv i After Dark-konceptet. Ingen annan har gjort något liknande och förvaltat traditionen!

”– Jag kände lite grann att det inte var någon som tog över vår stafettpinne vad gäller den här typen av show, drag och den här typen av underhållning som vi ändå har byggt upp till en stor grej under 40 år”

Om ingen annan tar över så får man göra det själv! Den allmänna trenden i samhället är att vi behöver jobba allt längre upp i åldrarna, och det gäller alltså även dragshowartister. Den här gången kommer dock inte Christer själv att stå på scenen, eftersom det blir för mycket förberedelser. Någon äkta comeback är det alltså inte tal om, eftersom andra personer kommer stå för showen.

”– Det är lite med ålderns rätt, jag är ju snart 70 år, och känner att när jag stod på scenen där under hösten 2017 så hade jag jättekul, det har jag alltid, men det är en jävla lång förberedelsebacke innan jag kommer ut på scenen.”

Jag har tidigare rapporterat att det kommer bli ett stressigt år och hård konkurrens nu när alla artister ska ut igen för att ta revansch för 18 förlorade månader. After Dark har dock ett tydligt koncept som folk känner igen, vilket troligtvis kommer göra att folk går man ur huse. Dessutom så har de som sagt varit borta i snart fem år, vilket är en evighet i showsammanhang. Om ingen annan fyller tomrummet så får man producera en egen middagsshow!

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Anders Hedberg
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB