Startsida / Inlägg

Camilla Läckbergs nya ekonomiska succé

av tramsfrans

Foto: Björn Lindahl

Släpp allt du har, Camilla Läckberg har kommit med ett positivt besked om sin privatekonomi! Det är i podcasten ”Deckarförfattarna – från debut till succé” som Camilla berättar hur mycket pengar hon fått i förskott för sin nya trilogi. Aftonbladet Nöje rapporterar.

”Tillsammans med Henrik Fexeus, 50, har hon nyligen släppt boken ’Box’ som är den första delen i en trilogi.

– Henrik och jag börjar närma oss 150 miljoner i förskott på ’Box’-trilogin, det är ju för alla tre då. Det är klart att jag är stolt, säger Läckberg.”

150 miljoner är mycket pengar, men det är viktigt att poängtera att det gäller för alla tre böcker. Dessutom delar hon ju på pengarna med Henrik Fexeus, vilket innebär att det i slutändan bara blir runt 25 miljoner per bok och person.

”– Jag älskar att ligga etta på topplistan, jag älskar att få en siffra att ’nu har du passerat så här många sålda böcker’. För mig är det ett tävlingsmoment och någonting jag kan mäta. För allt annat i mitt yrke är så oerhört luddigt, säger hon.”

Många personer har kritiserat Läckberg genom åren, men försäljningssiffrorna talar sitt tydliga språk. Dessutom så får man inte glömma bort att det faktiskt ligger väldigt mycket arbete bakom bokskrivande, vilket många verkar ha svårt att förstå. Återigen är det den svenska avundsjukan som spökar!

För någon månad sedan cirkulerade rykten om att Läckberg skulle ha haft en spökskrivare för sin bokserie om Fay, men de ryktena har troligtvis kommit på skam nu när vi har fått följa Läckberg i ”Svenska powerkvinnor”. Det har tydligt fångats på film när hon sitter och skriver Box-trilogin tillsammans med Henrik Fexeus, så förhoppningsvis har programmet bidragit till en ökad förståelse för hur författarlivet egentligen går till.

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Anders Hedberg
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB