Startsida / Inlägg

Soldoktorns ö-längtan efter Lotta Engberg

av tramsfrans

Foto: Anders Deros

Jag har tidigare rapporterat om ”The Island”, och den tuffa överlevnadskampen som ett antal svenska kändisar upplevde på en öde ö utanför Panama! Magdalena Graaf vittnade om machetesår och krokodiler, men det verkar som att samtliga medverkande kändisar klarade äventyret med livet i behåll.

En av de medverkande i programmet var Mikael ”Soldoktorn” Sandström. Livet på en öde ö är inte något nytt för honom eftersom han var med i Expedition Robinson 2003, men i ett meddelande till Hänt berättar Mikael att tiden på ”The Island” var betydligt värre än Robinson.

”Det var väldigt väldigt tufft. Jag har ju varit med i Robinson förut och det här var oerhört mycket värre. Vi hade ju ingenting, inget vatten och ingenting. Det kommer vara värt att se! Det är åska och skyfall så det är en väldig fysisk utmaning. Det var en upplevelse utöver det vanliga. Det är nog bland det värre jag varit med om i hela mitt liv”

Robinson beskrivs av många som det absolut värsta man kan utsätta sig för, men enligt Mikael så är alltså ”The Island” ännu värre. De hade inte ens tur med vädret! Alla vet att Soldoktorn uppskattar en rejäl bränna, så det måste ha varit en stor besvikelse med skyfall och åska när han rest hela vägen till Panama.

I de allra svåraste stunderna så hade dock Mikael ett knep, och om ni tror att det involverade flickvännen Lotta Engberg så kan jag meddela att ni har rätt!

”– Om man ligger i en blöt pöl mitt i ett skyfall och du vet att det kommer regna hur mycket som helst, det var ren misär. Det går inte att beskriva! Jag tänkte på Lotta och fick en mental styrka”

Det spelar ingen roll var man befinner sig i världen, det går alltid att tänka på Lotta Engberg för att finna styrka! Skämt åsido så låter det som en bra överlevnadsstrategi när man ligger i en pöl, och det måste ha blivit ett kärt återseende när han kom hem till Sverige igen.

Det är fortfarande oklart när The Island har premiär, men jag ser fram emot att få se svenska kändisars kamp mot naturen. En framtida medverkan i Fångarna på fortet kommer kännas som en barnlek i jämförelse!

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Joel Holmgren
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB