Startsida / Inlägg

Ingvar Oldsbergs tillfälliga Bingolotto-comeback

av tramsfrans

Foto: Adam Inse, TT Nyhetsbyrån

Ingen kan väl ha missat att Bingolotto fyller 30 år i år! Detta ska firas med en stor jubileumssändning den 23 oktober, och för att göra det hela ännu mer festligt så kommer programmet att sändas på en lördag istället för en söndag.

Jag har tidigare rapporterat om planen att bjuda in tidigare programledare till den stora festen, och att detta även inkluderade Ingvar Oldsberg som tvingades lämna programmet 2017 under turbulenta omständigheter. I maj berättade Ingvar att han ännu inte fått frågan, men att han skulle ta ställning till erbjudandet om de hörde av sig.

Nu står det klart att Ingvar Oldsberg kommer närvara trots allt. I en intervju med GT tidigare i september så berättade Ingvar att vatten har runnit under broarna, och att det dramatiska avskedet med anmälan av TV4 till Granskningsnämnden är utagerat.

”– Det finns ingen bitterhet från min sida. Då behöver inte jag vara lika liten utan kan ta emot inbjudan och göra det artigt och trevligt.”

Kärleken till bingon kan övervinna det mesta, och det är onekligen storsint av Ingvar att ställa upp en sista gång. Det är inte alla som skulle ha lust att dyka upp igen och vara trevlig på en arbetsplats som man blivit borttvingad från några år tidigare, men Bingolotto fyller trots allt bara 30 år en gång!

Nu återstår det att se hur snacket kommer att gå under sändningen. Mitt tips är att hålla samtalsämnena till bingo, väder och Göteborgs förträfflighet för att undvika dålig stämning på bästa sändningstid.

Utöver Oldsberg så kommer även Rickard Olsson, Marie Serneholt och Lasse Kronér att närvara under kvällen, vilket förhoppningsvis gör situationen lite mindre laddad! Krystad stämning är dock knappast en utmaning för Bingolotto-programledare, eftersom de är vana med att prata i telefon med främlingar hela tiden.

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB