Startsida / Inlägg

Beppe Starbrink om Bingolotto-lönen

av tramsfrans

Foto: Patrick Trägårdh/Umebild.se 

Om det är någonting som är en tradition bland SVT-profiler så är det att prata om hur mycket bättre betalt man hade kunnat få om man hade jobbat med kommersiell tv istället! Många SVT-profiler har genom åren tagit klivet från public service, och även om tittarsiffrorna kanske inte alltid blir lika höga så kan man trösta sig med en rejäl påse pengar.

Den senaste SVT-profilen som uttalat sig om hur mycket pengar han blivit erbjuden av en annan kanal är Go’Kvälls programledare Beppe Starbrink. Aftonbladet Nöje har träffat Beppe.

”–För några år sedan kom ”Bingolotto” med en stor påse pengar. Sverker Olofsson hade fått frågan innan mig och tackat nej och när vi träffades i korridoren sa han ’jag ångrar att jag sa nej, jag skulle vilja veta hur mycket pengar det handlar om’. Någon vecka senare ringde de mig, jag var tydligen deras andrahandsval. Jag kände att jag absolut inte ville göra ’Bingolotto’, men jag ville höra vad det handlade om för pengar och när de sedan berättade det så hickade till. Då tog jag mig en allvarlig funderare men tackade ändå nej. Det kändes inte som ett roligt jobb helt enkelt. Välbetalt men själva uppdraget kändes rätt ointressant.”

Pengar är inte allt i livet, och jag förstår att Beppe tackade nej. Det låter inte särskilt roligt att behöva prata med människor som ringer in och vinner stora summor pengar, eller att dra igång det stora lyckohjulet och känna konfetti i håret en gång i veckan. Skämt åsido så finns det såklart tuffa aspekter med Bingolotto-jobbet också, eftersom man måste hålla koll på massa siffror och ha stapplande konversationer i telefon med folk man inte känner. Då är det faktiskt skönare med pajrecept och den trygga lunken i Go’Kväll!

Beppe är dock inte den enda som talat sig varm om den rejäla lönen på Bingolotto. Tidigare i somras berättade den tidigare Bingolotto-programledaren Rickard Olsson att han har betydligt sämre betalt idag när han jobbar med radio.

En sak är iallafall säker! Sveriges tv-profiler fortsätter att kämpa på, med eller utan superlön från Bingolotto. En positiv sak med att tacka nej till en superlön är iallafall att man kan berätta om det senare och framstå som en redig person med sunda värderingar, och det är värt mer än alla pengar i världen!

Taggar Bingolotto
 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB