Startsida / Inlägg

Anitha Clemence bemöter jack-kritiken

av tramsfrans

Foto: Magnus Sandberg

Släpp allt du har! En svensk kändis och influencer har haft kontakt med en följare på Instagram, och har nu blivit anklagad för att vara otrevlig! I en Tiktok-video la en person upp en skärmdump från en konversation med Anitha Clemence, där Anitha inte ville svara på var hennes pojkvän köpt sin jacka.

Klippet fick stor spridning, och nu har Anitha sagt sitt om det inträffade i en story på Instagram.

”Igår eftermiddag får jag ett DM till mig. Där en ung kvinna som dykt in i mina stories frågar om mitt sällskaps jacka. Jag är i möte och rätt trött på att få frågor om vad andra personer jag umgås med har för kläder (rätt märklig grej att göra). Det rimliga vore ju att fråga personen med plagget, och inte mig som kurir och förvänta sig att jag ska agera servicetant eller personal shopper. Folk frågar ständigt om plagg oavsett om man taggar eller inte. Så jag svarar att jag inte vet…”

Det är sannerligen inte lätt att vara influencer! Att göra reklam för olika produkter är visserligen en del av jobbet, men jag håller med Anitha om att det inte ingår att svara på samtliga inkommande frågor i inlägg och storys som inte ens är samarbeten. Har man inte råd att skaffa en assistent så är det omöjligt att hinna med!

Efter Tiktoken har Anitha blivit anklagad för att vara otrevlig och ohjälpsam, och på Instagram story berättar Anitha att hon mottagit nästan 300 meddelanden från personer som inte ens följer henne. Jag har länge kritiserat svenska kändisar på Instagram för att vara alldeles för tillgängliga, och att de ger alldeles för mycket uppmärksamhet till troll och negativa kommentarer. Därför så gläder det mig att Anitha avslutar sin kommentar på följande vis.

”Mitt brott var att jag ’försökte uppmana till att lösa problemet själv’-fostrande. Det var dumt. Jag skulle helt enkelt bara skitit i att svara. Det hade förmodligen varit trevligare för milleniumgenerationen” 

Här tror jag absolut att Anitha är något på spåren! Det absolut värsta millenials vet är när kändisar är för tillgängliga, och kicken de får av ett svar kan i värsta fall leda till en fortsatt konversation. Det bästa en kändis kan göra om de vill hålla sig väl med milleniumgenerationen är att inte svara över huvud taget, eftersom det minimerar risken för missförstånd och bibehåller distansen. Ingen kan rimligtvis bli sur över att en person med många följare inte svarar, men så fort som man svarar så öppnas dörren till att potentiellt bli cancelled!

Det är för övrigt fortfarande oklart var Anithas pojkvän har köpt sin jacka. Fortsättning följer!

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB