Startsida / Inlägg

TV4:s Idol-förändring med Anis Don Demina

av tramsfrans

Foto: TV4

I våras avslöjades det att TV4:s långkörare Idol stod inför förändringar. Nikki Amini meddelade i slutet av förra säsongen att hon slutar som jurymedlem, och några månader därefter presenterades ersättaren Katia Mosally. Dessutom så hintades det om att Anis Don Demina skulle få en roll som sidekick, och idag kom TV4 med mer information om Anis uppdrag.

”I programmet Idolraketen gör Anis Don Demina en egen sökturné för att ge talanger som missade vårens digitala audition en chans att söka in till årets Idol. Det är alltså inte försent för den som missade vårens tillfälle att komma med i programmet.”

Tiden då man behövde köa vid en mässhall i åtta timmar för att få chansen att imponera på Anders Bagge är över, och av förklarliga skäl så var vårens castingturné digital.

Tidigare har enstaka jurymedlemmar begett sig iväg för att göra hembesök hos olika talanger, men det har alltid varit inspelat långt i förväg. Nu testar TV4 något nytt, och ser om folk är mer villiga att söka till programmet spontant och utan framförhållning. I vanliga fall brukar idolturnén pågå under senvintern eller tidig vår, vilket har inneburit en lång väntan för deltagarna eftersom de första livesändningarna kommer i september.

”’Idolraketen’ lanseras i premiärsändningen och fortsätter sedan som en programserie i fyra avsnitt på TV4 Play. Samtidigt som de vanliga auditionsprogrammen sänds i TV4 och TV4 Play kan man följa Anis letade i den digitala parallellserien. I ’Idolraketen’ går deltagarna igenom samma steg som i vanliga Idol fast snabbare, och till slut kommer alla deltagarna mötas och tävla mot varandra i ett annat helt nytt moment.”

Jag får inte direkt tittarsuccévibbar av ”digital parallellserie på TV4 Play”, men jag antar att alla sätt är bra för att locka talang till programmet! Däremot så är ju frågan varför man ens ska ansöka på det ”vanliga” sättet hädanefter om man kan ta en snabbare genväg?

Det återstår att se hur det nya upplägget blir, men det kan inte bli sämre än förra säsongen då deltagarna fick sjunga från sina hotellrum i en fredagsfinal efter att fyra av dem fått corona samtidigt. Förhoppningsvis kan TV4 sända allt från en studio i höst, och kanske blir det till och med en final i Globen!

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB