Startsida / Inlägg

Svenska folket rasar mot Sommar-Bingolotto

av tramsfrans

Foto: Tommy Holl

Det är inte sommar utan en klassisk folkstorm på grund av något som hänt på tv, och det krävs inte mycket för att det ska uppstå! På samma sätt som det bara krävs en liten gnista för att starta en skogsbrand så krävs det inte särskilt mycket för att svenska folket ska rasa i kommentarsfält.

Under gårdagen handlade den stora folkstormen om Bingolottos sommarversion, som till skillnad från den ordinarie versionen har en annan sändningstid. Istället för att programmet börjar klockan 18.00 så är den nya tiden 20.00, vilket har fått många tittare att reagera. Hänt har rapporterat om den stora tittarilskan.

”’Varför kl 20???? Alla har inte semester och måste jobba. Det är ju inte roligt att rätta i efterhand varje vecka’, skriver bland annat en tittare innan hon fortsätter:

’Kliver man upp 02 för att jobba är det sent. Inte bara jag som tycker att tiden är fel men vågar inte säga något för att de blir påhoppade för att de tycker olika.’”

Om det är någonting som verkligen är känsligt när det kommer till Bingolotto så är det frågor om tid. Antingen så kommer bingon för tidigt, för sent, för sällan, för ofta eller inte alls. En klassisk skandal i samband med uppesittarkvällen brukar handla om att det första bingospelet dröjer alldeles för länge, men nu är det alltså hela programmet som börjar för sent. Aldrig blir det rätt!

Om ni frågar mig så är det rimligt att Sommar-Bingolotto sänds senare. Dagarna är längre, många har semester, och det finns tid till att stretcha på rutiner! Det är nog bara Bingolotto-publiken som kan få en sändningstid klockan 20 till någonting negativt, eftersom det traditionellt är den bästa och mest attraktiva sändningstiden av alla. Det blir ju höjdpunkten i hela kvällstablån!

Den som vill se klart hela Bingolotto i sommar behöver alltså hålla sig vaken ända tills klockan 22, då programmet tar slut. Det återstår att se om det blir en alltför våghalsig ändring.

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB