Startsida / Inlägg

Robinson 2021: FINALEN!

av tramsfrans

Foto: TV4

Ikväll gick årets Robinson-final i mål! TV4 lyckades bevisa att man inte behöver åka till Västindien för att spela in en Robinson-säsong, och att det går minst lika bra att plåga folk på svenskt territorium istället för på andra sidan jordklotet.

Den stora skillnaden från tidigare säsonger är att deltagarna inte direkt har behövt svettas, men annars har det mesta varit sig likt förutom enstaka shoppingturer till Ica Maxi. Tävlingarna har känts igen från tidigare säsonger, och deltagarna har varit pigga på att hugga allierade i ryggen när de fått chansen i öråd. Däremot så lönar det sig sällan att prata för mycket taktiksnack, vilket till exempel Elias fick erfara när han blev utröstad av de andra efter att ha försökt få ut personer som han ansåg vara svaga spelare.

I finalavsnittets början var Annki, Joanna, Andreas och Dennis kvar, men Andreas tvingades lämna efter att tidigare deltagare återvänt till det sista örådet och röstade ut honom. Många blev kanske förvånade över att Annki lyckades hålla sig kvar hela vägen till slutet eftersom hon inte direkt presterat på topp, men kanske var det just därför som hon blev kvar! Joanna hann skaffa sig många fiender redan från början, medan det varit betydligt mindre drama kring Dennis.

Efter en lång hinderbana och en kamp som iallafall såg ut jämn ut på tv så blev det till sist Dennis som stod som segrare. Även om Dennis var en tydlig del av forna Lag Syd så har han hållit relativt låg profil och inte skaffat några ovänner, vilket brukar underlätta om man vill hålla sig kvar i programmet. Han har tillhört den övre halvan i de flesta tävlingarna, men utan att vara lika överlägsen och tongivande som William innan han blev utröstad.

Dessutom så jublade troligtvis TV4 rätt ut när Dennis berättade i en synk för några veckor sedan att han skulle fria till sin flickvän så fort han kom hem, vilket gör att man unnar honom segern och 500.000 kronor ännu mer!

Nästa års deltagare kommer däremot slippa pinas i den norrländska vildmarken, eftersom TV4 häromveckan meddelade att Robinson 2022 kommer spelas in på varmare breddgrader som vanligt. Norrbotten i all ära, men det är kanske skönt att slippa ha på sig fyra lager kläder hela tiden. Dessutom finns det inga Ica Maxi i asiatiska övärlden, vilket försvårar eventuellt fuskande.

Taggar Robinson
 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt, Lotta Folcker
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB