Startsida / Inlägg

Isabella Löwengrip om det tidigare lyxlivet

av tramsfrans

Foto: Jerker Ivarsson

Isabella Löwengrip har hunnit genomgå många olika faser under sina 15 år som kändis! En av de mest omskrivna faserna kom att bli den extravaganta lyxepoken, som varade från det att hon skilde sig från Odd Spångberg och avslutades med ”kraschen” 2019 då hennes besökssiffror ifrågasattes, vilket orsakade en personlig ekonomisk kris.

I senaste avsnittet av podcasten Livshjulet berättar Isabella mer om den flärdfulla tiden. Aftonbladet Nöje rapporterar.

”– Allt var en plan. För om jag byggde upp en stark persona där det var så glammigt och lyxigt, skulle jag kunna ta mer betalt av mina annonsörer. För de fick vara i en exklusiv miljö som var helt unik i Sverige.”

Det var under den här perioden som Isabella satsade på att bli ”världens mäktigaste kvinna”, och en sådan aspiration kräver minst sagt en hel del resurser! Med den beprövade logiken ”om jag utstrålar pengar så kommer pengar att komma till mig” så började Isabella resa jorden runt och hålla hov i alltifrån Förenade Arabemiraten, Peking, Sydney och New York.

”– Jag brände 16 miljoner på ett år. Med alla anställda och hela livet, alltihopa och alla resor. När jag var i Australien i en månad med mina anställda, då hade jag med mig stylist, alla flög business, bodde på lyxhotell.”

Om ni frågar mig så låter 16 miljoner nästan i det minsta laget för att leva i så extrem lyx under ett helt år. Jag trodde det skulle kosta betydligt mer! Jag vet inte hur jämförbara flygpriser är nuförtiden jämfört med 2019, men bara en enda flygbiljett i business class till Australien kostar ungefär 100.000 kronor i skrivande stund. Om prislappen bara slutade på 16 miljoner för hela året så låter det som ett fynd med tanke på att det försörjde ett helt team!

”– Allt var uttänkt vilket också gjorde att jag började hata mitt eget liv, just för att det bara var en plan alltihop, säger hon.”

Idag lever Isabella ett enkelt liv på Lidingö, i en blygsam villa med pool. Peking och Sydney har blivit ersatt med mer jordnära resmål som Comosjön och Portofino, samt alla spahotell i hela Sverige. Det är oklart vad nästa fas i Isabella Löwengrips liv kommer gå ut på, men senare i år kommer hennes självbiografi att släppas. Min gissning är därför att Isabellas kommande fas kommer bli att prata om hennes tidigare faser för att få så mycket publicitet som möjligt. Vi får hoppas att det inte är ”uttänkt”, och att allt inte bara är en plan för att tjäna pengar. Isåfall är vi snart tillbaka på ruta ett igen!

  • Tjänstgörande nöjesredaktör: Malin Wandrell
  • Nöjeschef: Andreas Hansson
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB