Startsida / Inlägg

Bianca Ingrosso om podcastförbudet

av tramsfrans

Foto: Björn Lindahl

Bianca Ingrosso har tidigare berättat att hon inte skulle känna sig bekväm om hennes assistent startade en podcast tillsammans med Alice Stenlöfs assistent. Anledningen till skepsisen var bland annat att Bianca och Alice redan haft en podcast tillsammans. Aftonbladet Nöje har tittat på Biancas senaste vlogg, där Bianca utvecklar hur hon tänkte.

”– Jag tyckte bara att det såg ganska oproffsigt ut. Även fast jag vet att deras vänskap är totalt genuin och de hade fått världens roligaste podd.”

Det råder inte direkt någon brist på influencers som poddar med varandra, så jag vet inte om jag håller med om att det hade varit ”oproffsigt”. Det är ju mer eller mindre en tumregel inom branschen att man bör ha en podcast tillsammans med en annan influencervän eftersom det är ytterligare ett sätt att nå ut och tjäna pengar. Om ni frågar mig så är det oproffsigt att INTE ha en podcast om man vill bli tagen på allvar i influencer-Sverige!

”Lovisa Worge har varit Bianca Ingrossos assistent och nära vän i två år. Hon syns ofta tillsammans med Bianca Ingrosso på Biancas sociala medier och är ett välkänt ansikte för många av Biancas följare. Bianca Ingrosso menar att följarna skulle vara elaka mot Worge, ifall hon hade haft en egen podd.”

Bianca Ingrosso har tidigare berättat om det hat som hon själv har fått ta emot på internet, och det verkar även vara en av anledningarna till varför hon inte tycker det är en bra idé att hennes anställda har en podcast. Hon kände på sig att följarna skulle vara elaka mot Lovisa, så det är ingen idé att ens försöka!

I dagsläget berättar dock Bianca att hon eventuellt skulle resonera annorlunda om frågan om en podcast kom upp.

”– I dagsläget hade jag inte brytt mig, jag är en ganska obrydd chef. Enda anledningen var att jag tyckte att det kändes oproffsigt och att ni (följarna) möjligtvis skulle ge dem obefogad skit som de inte förtjänar.”

Gränsen mellan arbete och vänskap är aningen oklar mellan Bianca och hennes assistenter, men jag antar att det är så hon (och dem) vill ha det. Det går bra att festa ihop på Spy Bar, åka på kompisresa till Spanien samt gästa Biancas vloggar och Wahlgrens värld, men att skaffa en podcast ihop utan Bianca hade alltså kunnat vara en utlösande faktor till ökat näthat.

Om ni frågar mig så tror jag att exponeringen på Biancas sociala medier är en betydligt större risk för att få obefogad skit än att ha en podcast där Bianca inte ens är med. I och med att en pod inte verkar vara aktuell i nuläget så verkar det dock vara en ickefråga. Därmed kan Bianca säga att hon ändå inte skulle bry sig längre!

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Anders Hedberg
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB