Startsida / Inlägg

Anton Ewalds körförsvar i Melodifestivalen

av tramsfrans

Foto: Peter Wixtröm

Det är mycket rapportering om Melodifestivalen just nu, men efter den här helgen är det över så att jag kan återgå till att rapportera om andra viktiga kändisnyheter! En av artisterna som tävlar i finalen är Anton Ewald, som fick mycket kritik efter segerframträdandet i sin deltävling. Anton blev emotionell, slutade röra på läpparna och sänkte micken, men sångrösten fortsatte att höras som om ingenting hade hänt.

Till Aftonbladet Nöje försvarar nu Anton valet av att ha körsångare som backup på scenen.

”– När man gör ett så krävande nummer som jag gör så behöver man ta de här pauserna. Jag tror inte att det finns nån artist i hela världen, och inte i den här tävlingen heller, som inte har bakgrundssång. För det behöver man. Alla behöver det och framför allt vi som rör på oss mycket, vi kommer behöver det lite extra så klart”

Det här är dåliga nyheter för de som tittar på Melodifestivalen och förväntar sig att få höra artisterna sjunga live. Snart finns det inte många platser kvar där man får höra tre minuters oavbruten livesång från artister! Med det sagt så är det naturligtvis svårt att skutta omkring på scenen, dansa sexigt och samtidigt fokusera på sången utan att något blir lidande.

”Men du tror inte att det kan påverka hur folk tänker på dig som artist?

– Det vet jag inte, det kan jag inte svara på. Men det hoppas jag inte utan att folk förstår att det är ett väldigt krävande nummer.”

Alla vet att det (oftast) krävs mer än en bra sångröst för att lyckas i Melodifestivalen. Nu för tiden är det snarare det första man kan prioritera bort, eftersom det är det minst viktiga i framträdandet! Showen och dansen kommer först, men sångrösten kan man alltid outsourca till någon annan i bakgrunden.

Den nygamla läxan som vi återigen har fått lära oss är alltså att verkligheten inte alltid motsvarar hur det ser ut på tv. Nu när det framkommit att många av artisterna har backupsångare så kommer det kanske följas av fler chockerande avslöjanden. Till exempel att programledarna har manus som de repat i förväg!

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB