Startsida / Inlägg

Suzanne Reuter om Ica-Stina

av tramsfrans

Foto: Claudio Bresciani, TT Nyhetsbyrån

Ingen kan väl ha missat att Ica har avslöjat vem som blir den nya Ica-Stig i deras reklamfilmer! Många hade förväntat sig en gråhårig man i sina bästa år för att fortsätta den patriarkala traditionen, och den kvoten blev fylld i och med Björn Kellman. Björn är dock inte ensam herre på täppan, eftersom han får sällskap av den nya parhästen ”Ica-Stina” som äger 51% av butiken och spelas av Suzanne Reuter.

Att Ica vill tänka nytt efter några decennier är inte särskilt konstigt, men många höjde säkert på ögonbrynen då det blev Suzanne Reuter! Aftonbladet Nöje har lyssnat på Suzannes intervju med P4 Extra där hon berättar varför hon tackade ja.

”–  Det passar mig som fyller 69 år. Det här blir perfekt för mig just nu. Dessutom kan man tjäna pengar, som alltid är bra att ha när man blir äldre. När man ska in i pensionsåldern, säger hon i P4 Extra.”

Att pengarna är en starkt bidragande orsak till att göra Ica-reklam kommer inte som en överraskning, och jag förstår att Suzanne tycker det är ett perfekt gig. Med tanke på att hon även är ”Madame Foura” i Fångarna på fortet sedan ett år tillbaka så kan man se ett visst mönster i uppdragen hon tackar ja till på ålderns höst. Nu är det dags att enbart göra sånt som är roligt!

”Som skådespelare känner hon inte att det är skamligt att göra reklam.

–  Det här har jag rätt att göra och jag kommer att göra det bra, säger Suzanne Reuter i P4 Extra.”

Här håller jag verkligen med Suzanne. Jag hade gjort exakt samma sak om jag närmat mig 70-strecket och velat tjäna enkla pengar. Alla vet att Suzanne Reuter är en av våra mest kompetenta skådespelerskor, och hon har knappast någonting att bevisa. Vill hon göra reklam så ska hon göra reklam! Dessutom finns det betydligt värre företag att göra reklam för än Ica, så jag ser inga problem med trovärdigheten. Man kanske kan se det som ett tecken i tiden, men det börjar bli svårt för många inom kreativa yrken att livnära sig utan att göra reklam.

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Hanna Lindström
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB