Startsida / Inlägg

Ex on the beach till fjällen

av tramsfrans

Foto: Linus Hallsenius, Discovery Plus

Att pandemin ställt till det för inspelningarna av många folkkära tv-program är inte någon nyhet! I somras spelades Ex on the beach in i Stenungsund istället för Karibien, och nu verkar det som att programmet dessutom får en vinterversion som spelas in i Åre. Aftonbladet Nöje rapporterar.

”Just nu spelas en vintersäsong av programmet in i fjällen, enligt en säker källa. Närmare bestämt i skidorten Åre. Säsongens deltagare ska ha tagit tåget upp och inspelningen ska vara i full gång, trots avrådan från att göra resor i onödan.”

Att ta tåget var kanske inte det bästa beslutet, men bortsett från transporten så tycker jag det är positivt att deltagarna är inlåsta i ett hus i Åre istället för att härja runt i Stockholm! Om det är några som gjort sig kända för att leva loppan under pandemin så är det influencers och dokusåpadeltagare, och om man samlar alla i ett hus i fjällen så bildar de en egen isolerad bubbla.

Mycket pekar faktiskt mot att en tv-inspelning är den säkraste platsen man kan vara på just nu. Antingen tvingas man sitta i karantän innan inspelning, eller så testas man oavbrutet med jämna mellanrum. Det brukar vara förbjudet att träffa någon utanför programmet och man är övervakad konstant, så man är i princip lika fysiskt isolerad från omvärlden som i Big Brother.

Det är oklart hur deltagarna faktiskt ska fördriva tiden uppe i fjällen, men jag antar att det inte blir särskilt mycket skidåkning. En förutsättning som krävs för att få ha after ski är att man faktiskt har åkt skidor innan, men den regeln kanske inte är så noga nu. Vi kan bara hoppas att deltagarna fått pengar för att köpa snygga vinterkläder, med tanke på att det i skrivande stund är 22 minusgrader i Åre.

En sak är iallafall säker, och det är att konceptet ”Ex on the beach” börjar bli aningen urvattnat. Definitionen av ”ex” verkar vara att man någon gång festat tillsammans, och nu när programmet spelas in i Åre finns det inte längre någon ”beach” att tala om. Vad är det egentligen som finns kvar, när till och med stranden är borta?

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori, Patric Hamsch
 • Redaktionschef: Karin Schmidt, Lotta Folcker
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB