Startsida / Inlägg

Älskar, älskar inte

av tramsfrans

Foto: Discovery Plus

Det är äntligen tiden på året då nya tv-program har premiär, och 2021 är inget undantag. Om ungefär en vecka har Discovery Plus nya kärlekssatsning ”Älskar, älskar inte” premiär, och mycket talar för att det kan bli starka känslor!

Till skillnad från vanliga dejtprogram där främlingar matchas ihop med varandra så handlar ”Älskar, älskar inte” om par som redan är tillsammans men aldrig har träffats! Paren har haft distansförhållanden under en längre tid utan möjlighet att ses, men nu ska det äntligen bli av framför kameror. Vad kan möjligtvis gå fel! I ett pressmeddelande meddelar Discovery Plus följande.

”De åtta paren är Micael, 50 år, från Eskilstuna och Rebecca, 32 år, från Nigeria, Nicole, 25, Karlskrona och Aoi, 26, Japan, Isabella, 27, Göteborg och André, 35, Brasilien, Mattias, 44, Huskvarna och Tanawarn, 38, från Thailand, Sandra, 35, Nyköping och Isaya, 26, Tanzania, Hanna, 23, Stockholm och Ivan, 28, Sydafrika, Tony, 44, Bjuv och Christy, 21, Filippinerna samt Emma, 23, Borås och Cherno, 28, Gambia.”

Det är inte direkt några korta avstånd det handlar om i programmet, vilket kan borga för överraskningar och kulturkrockar! Trailern till programmet avslöjar att det verkar bli en hel del drama, och bland annat ifrågasätts huruvida en av deltagarna verkligen är pappa till sin flickväns barn! Det är lite oklart hur det ska ha gått till om de aldrig har setts, men det kommer säkert visa sig i programmet.

Jag tror programmet kan bli underhållande! Många av paren har känt varandra i flera år utan att träffas på riktigt, så de har uppenbarligen investerat en hel del tid och känslor i relationen. Det är iallafall allt annat än en förutsättningslös dejt med en främling! Att träffa en ny person kan kännas pirrigt, men det är ännu mer pirrigt att träffa någon man haft kontakt med under flera års tid och är stormförälskad i!

Upplägget påminner om amerikanska ”90 Day Fiancé där man får följa par som ansökt om visum för att gifta sig och måste göra det inom 90 dagar, men i den svenska versionen är inte insatserna lika höga. Troligtvis kommer det bli dramatiskt ändå, med eller utan giftermål. Programmet har premiär 19 januari på Discovery Plus, och jag kommer sitta bänkad.

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Linn Elmervik
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori, Patric Hamsch
 • Redaktionschef: Karin Schmidt, Lotta Folcker
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB