Startsida / Inlägg

Linda Lindorff chockad efter TV4:s drag

av tramsfrans

Foto: Carolina Byrmo

Ingen kan väl ha missat att Bonde söker fru firar 15-årsjubileum i år!

Vid närmare eftertanke är det kanske många av er som har missat det, men nu vet ni och kan sprida informationen vidare. När ett program på TV4 fyller år så ska det givetvis firas, och Bonde söker fru är inget undantag.

Förra veckan rapporterade jag att TV4 skulle sända programmet ”30 roliga år med TV4” ikväll kl 20, något som nu har ändrats. Istället ska kanalen sända jubileumsprogrammet ”Bonde söker fru 15 år” på samma tid. Många hade troligtvis varit tacksamma för primetime en torsdag i december på TV4, men Linda Lindorff berättar på sin blogg att hon både är chockad och skeptisk över den plötsliga ändringen.

”Programmen skulle bli den perfekta avslutningen på vår pågående säsong och sändas efter att vårt sista program sänts i mellandagarna. Men så helt plötsligt får vi veta att programmet istället ska sändas nu i veckan – på torsdag! Jag blev så chockad. Vi skulle ta platsen där TV4´s 30 årsjubileum skulle ha legat med sina två avsnitt, alltså den 3 och 10 december. Jag vet att TV4 är väldigt nöjda med Bonde söker fru och succesiffrorna som vi än en gång har med 1.2 miljoner tittare per avsnitt men den här ändringen känns helt fel. Det stökar till det och risken är att många bondefans nu helt missar de här programmen.”

Linda är oroad, och det är förståeligt! Programmet läggs visserligen ut på C More och TV4 Play, men vad händer för de som ändå kommer missa? Hundratusentals tv-tittare riskerar att gå miste om kvällens bondefrossa helt i onödan på grund av en ändring med kort varsel från TV4! Linda missar aldrig en chans att skryta om Bonde söker frus sensationella tittarsiffror, men att lägga ett jubileumsprogram innan den befintliga säsongen är över ”känns helt fel”.

”Eftersom ändringen gjordes så akut så står det ju i tablån i tv-tidningarna till och med att det som sänds torsdag den 3 december kl 20.00 är TV4´s jubileumsprogram MEN så är det alltså inte. Den tiden sänds Bonde söker fru 15 år. Suck. Jag förstår att man vill rida på framgångarna och passa på att dra publik när det går så bra men än en gång tycker jag bara att det här blir förvirrande och rörigt. Jag önskar att det hade legat kvar som planerat”

Jag vet inte hur stor andel av TV-tittare idag som slaviskt följer de utsatta tiderna i tv-bilagorna, men mycket talar för att det är Bonde söker frus målgrupp. Vi kan bara hoppas att de kommer nås av informationen innan klockan 20 ikväll. En person som är väldigt förvirrad är iallafall Linda Lindorff själv.

De ordinarie programmen av Bonde söker fru sänds på onsdagar kl 20, vilket innebär att det kommer visas bonde på både onsdagar OCH torsdagar klockan 20 i två veckor. Primetime två dagar i rad borde rent objektivt vara en våt dröm för de flesta programledare, så om jag varit Linda Lindorff hade jag inte varit alltför oroad. Det finns trots allt grader i helvetet.

En flytt till Sjuan hade varit katastrofalt, men som det ser ut nu så är det ingen större fara. Det kommer vara traktorer, hångel och skördetröskor på bästa sändningstid under två av veckans sju dagar, och det är inte illa!

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Anders Hedberg
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB