Startsida / Inlägg

Danny Saucedo till Melodifestivalen

av tramsfrans

Foto: Sofia Nahringbauer

Nu är det december, och det innebär att det är dags för SVT att avslöja vilka som ska vara med i nästa års melodifestival! Om det är någonting som verkligen är inne nu för tiden så är det att dra ut på saker, och därför släpper SVT en artist i timmen under kontorstid tisdag till torsdag denna vecka. Kanske lite överdrivet, men det är iallafall bättre än en skakig presskonferens på Zoom med 28 artister som inte vet hur man trycker på mute.

Den första artisten som är klar för nästa års tävling är Danny. Det krassa skälet till hans medverkan är att det inte finns någon annanstans där han kan uppträda. Aftonbladet Nöje rapporterar. 

”– Det här året har sugit så jävla hårt. Mina spelningar har blivit stoppade, min arenaturné blev inställd. Min kreativa sida fick bara punka och jag kände abstinens. Jag kände att vad nice det hade varit att få skapa något fett och få möjlighet att visa det. Och det enda som erbjuder det just nu är Melodifestivalen.”

Det som krävdes för att Danny skulle göra comeback i Melodifestivalen var alltså att exakt alla andra möjligheter till att giga skulle ställas in i åtta månader! Det är han troligtvis inte ensam om att tycka, och många av artisterna som kommer presenteras de närmaste dagarna har nog resonerat liknande. Även om det skulle bli en flopp eller misslyckad comeback så har man iallafall haft något att göra i några veckor! Det är inte direkt läge att sitta hemma och spela svår.

Först fick Danny frågan om han ville vara programledare i en deltävling, något som han först tackade ja till men därefter ångrade sig. Låten han ska ställa upp med heter ”dansi dansa”, och Danny avfärdar att han skulle ha några som helst planer att ta sig till Eurovision.

”Det är inte därför jag är med i Melodifestivalen. Jag är inte med för att ta hem det, jag tror att jag har vuxit ifrån det. Jag vill bara visa hur bra jag är på det jag gör och hur kul jag kommer ha. Sen får folk rösta med hjärtat och känna om det resonerar med dem eller inte. Det är inte så viktigt för mig. Jag vill bara få vara med i Sveriges största underhållningsprogram.”

Man får iallafall ge Danny att han är brutalt ärlig med skälen för sin medverkan! Ingenting ger mer press och uppmärksamhet än Melodifestivalen, och det är så klart därför han vill vara med.

Att Danny ”vuxit ifrån” att vinna Melodifestivalen tror jag dock vad jag vill om! Ingen tackar nej till en vinst, och det Danny säger nu är mer eller mindre att han är FÖR bra för att vinna? Om det inte går bra för Danny så är det helt enkelt på grund av att han är för duktig och att Sverige inte förstår hans storhet!

Man kan säga mycket om Danny, men att han skulle ha ”vuxit ifrån” att vinna Melodifestivalen tror jag bara är ett sätt för honom att helgardera sig om det skulle gå dåligt. Om lite drygt tre månader kommer någon ännu okänd programledare vråla ”Sverige, vi har ett resultat” och avslöja hur det gått för Danny! Förutsatt att han tar sig till final alltså.

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Ola Palmström
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB