Startsida / Inlägg

Paows synpunkter på Nicole Falciani

av tramsfrans

Foto: Robin Lorentz-Allard

Häromveckan rapporterade Aftonbladet om uppgifterna att Nicole Falciani ska ta över programledarskapet av Paradise Hotel från Rebecca Stella! Inspelningarna är planerade att starta i Mexiko i oktober (fråga mig inte hur det ska gå till), men ingenting är ännu bekräftat.

En person som dock redan har synpunkter på den nya programledaren är Paulina ”Paow” Danielsson. Aftonbladet Nöje har pratat med Paow.

”– Jag tycker verkligen inte att hon passar som programledare. Hon är jättegullig och säkert duktig på det hon gör, att vara influencer och släppa kläder eller vad hon nu gör. Men jag har själv varit på plats under parceremonierna och programledaren behöver vara någon med skinn på näsan. Jag tror inte att hon har det som krävs för att be någon att hålla käften på plats när någon håller på att prata och stöka. Jag kan ha fel och då får jag skämmas, men jag tror verkligen inte det.”

Att Paow har varit ”på plats” på en hel del parceremonier är inte direkt en underdrift, så man kan säga att man vet vad man hon pratar om. Däremot så tycker jag att hon tänker fel. Om det är så att deltagarna är så otrevliga och stökiga att de inte kan bete sig på en parceremoni så är det väl snarare de som ska bytas ut istället för programledaren?

Man kan säga mycket om parceremonier, men de går huvudsakligen ut på att stå stilla under väldigt lång tid innan man får göra sitt val eller bli vald. Det borde inte vara jättesvårt att göra det och samtidigt bemöta programledaren med grundläggande respekt. Deltagarna vet rimligtvis att programledaren är en del av produktionen och att det kommer få konsekvenser om de beter sig illa mot personalen.

”–Hon är alldeles för rookie för att köra PH, det är i alla fall vad jag tycker. Man kan inte ha någon som är mycket yngre än typ alla deltagare. Jag tror inte att folk kommer att ha samma respekt för henne som man hade för Malin Gramer eller Rebecca Stella. Jag tror att hon kommer att bli uppkäkad på inspelningsplatsen”

Nu har jag visserligen aldrig varit på plats på en Paradise Hotel-inspelning, men hur svårt kan det egentligen vara? Deltagarna ska väl bråka med varandra snarare än med programledaren? Man kan säga mycket om Nicole Falciani, men hon är trots allt 23 år gammal. Hade hon varit 18 hade jag förstått kritiken, men hon blev trots allt nästan gift i våras. Ingen kan säga att hon inte är vuxen nog för att leda ett Viaplay-program!

Tanken är väl ändå att programledaren i Paradise Hotel ska ha en diskret, neutral roll? Det är trots allt deltagarna som ska stå för dramat och bråka med varandra, och lämna programledaren utanför.

Min gissning är att Paow själv inte skulle tacka nej till att vara programledare om hon fick frågan, och att det kanske finns små spår av avund och missunnsamhet mot Nicole. Ingen har tillbringat mer tid på Paradise Hotel-inspelningar än Paow, men ingen frågar henne om hon vill bli programledare. Nicole är däremot så långt bort från Paradise Hotel som man kan komma, och det är kanske det som programmet behöver. En programledare som blir för emotionellt investerad är nog inte särskilt hållbart i längden.

  • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
  • Nöjeschef: Andreas Hansson
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB