Startsida / Inlägg

Mats Knutsson om allergichocken i tv

av tramsfrans

Det är inte ofta jag skriver om något som hänt i Aktuellt på SVT, men plötsligt händer det! För några veckor sedan drabbades programmets politiska expert Mats Knutsson av en allergisk reaktion med tillhörande svullnad strax innan programmet, vilket ledde till stor förvåning hos många tv-tittare. Nu berättar Mats mer om dramatiken bakom kulisserna. Aftonbladet Nöje rapporterar.

”I måndagens ’Morgonpasset i P3’ berättar Knutson om händelsen.

– Det var surrealistiskt, säger han.

– Mitt fokus var egentligen inte på vad jag skulle säga utan att kunna uttala det utan att sluddra. Det var som att man fått tre ordentliga bedövningssprutor i överkäken.”

Om ni trodde att en allergisk reaktion och ett bedövat ansikte stoppar Mats Knutsson från att slutföra sitt uppdrag som politisk kommentator så tror ni fel. Det kallar jag verkligen engagemang för uppgiften!

”– Jag trodde att det liksom skulle lägga sig tills jag skulle vara med i sändningen, men nu gjorde det inte det. Då bad jag redaktören att ’kan du inte se till så att de inte tar några närbilder så att det inte är någon som ser det här’ men då glömde de att säga det till bildproducenten som direkt lägger upp en jättenärbild, säger Knutson, som tittat på det uppmärksammade klippet i efterhand.”

Det finns få platser som är värre än Aktuellt-studion att befinna sig på om man inte vill visa upp sitt ansikte, men the show must go on! Årets idoldeltagare på TV4 uppträder trots att de har corona, och Mats gör sitt bästa för att fortsätta bevaka politiken trots allergisk chock. De förtjänar kristaller allihopa!

Foto: Skärmbild TV4

Det finns mycket som kan stoppa kända profiler från att vara med i tv, men en svullnad i ansiktet är uppenbarligen inte med på listan. 2017 var till exempel Anna Book med i Nyhetsmorgon trots en kraftig uppsvullnad i ansiktet på grund av en infekterad tand. Mats Knutsson kan trösta sig med att han är i gott sällskap, och inte den första personen som varit svullen i direktsänd tv.

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Fred Balke
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt-
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB