Startsida / Inlägg

Runar erkänner kattskjutningen

av tramsfrans

Foto: Magnus Sandberg

Igår rapporterade jag att Carola åkt pendeltåg för första gången sedan 80-talet! Resan var händelserik, och resulterade bland annat i att Carola filmade sina medresenärer samt mottog gåvor från folket.

80-talet i all ära, men ett ännu mer händelserikt decennium för Carola var 90-talet! På den tiden var Carola tillsammans med Runar Sögaard, och det förhållandet gick inte direkt under radarn. Runar sköt bland annat ett rådjur från sovrumsfönstret 1996, och 2011 berättade Carola att Runar skjutit hennes katt.

Runar har varken bekräftat eller dementerat kattskjutningen, men nu över 20 år senare skakas Sverige av ett erkännande. Aftonbladet Nöje rapporterar om ett sensationellt uttalande.

”I Bathina Philipsons, 41, podcast ”Bathina – en podcast” erkänner han till slut.

– Jag sköt den katten och jag ångrade mig otroligt mycket, säger han.”

Det är ingen idé att älta det förflutna när det gått så lång tid, men det känns skönt att kattskjutningen äntligen har fått ett avslut och att Runar erkänt att det var han som höll i bössan. Tiden kanske inte läker alla sår, men på sikt blir det kanske lättare att gå vidare nu när Runar erkänt vad som egentligen hände den där ödesdigra dagen.

”När Aftonbladet når Runar Sögaard vill han inte kommentera någonting kring skjutningen.

– Jag släpper en bok den 26 oktober. Där skrivs det mesta om det mesta, säger han.”

Mer detaljer är alltså troligtvis att vänta angående skjutningen och en hel del annat. Runar har en hel del att berätta, men det kommer inte kommer ske i någon intervju!

90-talet var längesen, men Runar har agerat tveksamt i situationer med djur relativt nyligen. Så sent som 2019 deltog Runar i norska ”Farmen Kjendis” och orsakade rubriker efter att ha skrämt de övriga deltagarna med kroppsdelar från en död kanin. Om Runar verkligen menar allvar med att han ångrade skjutningen av Carolas katt så borde han kanske reflektera mer över sitt agerande med djur i nutid. En sak är iallafall säker, och det är att självbiografin kommer vara väldigt lång om han ska kunna förklara alla dumheter.

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Paula Westerberg
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB