Startsida / Inlägg

Pernilla Wahlgren i fejkad hatstorm

av tramsfrans

Foto: Lotte Fernvall

Det händer ofta att svenska kändisar råkar ut för otrevliga kommentarer på internet! Att man inte kan vara älskad av alla är något som de flesta offentliga personer har behövt inse genom åren, men många lägger fortfarande ner mycket tid på att debattera med diverse nättroll.

En person som nyligen råkat ut för negativa kommentarer är Pernilla Wahlgren. Dramat började efter en tjejdag i Sandhamn där Pernilla la ut en bild på sig själv och Sofia Wistam utan filter, varpå en okänd bloggläsare kommenterade följande:

”Oj vad ni har blivit gamla tanter men de är väl en charm även de !!”

Pernilla svarade på kommentaren och menade att personen som skrivit den var ”blåst”. Därefter tillkom ytterligare negativa kommentarer från ett flertal personer, men efter en tids research upptäckte Pernilla något intressant. Pernilla bloggar:

”Och jag som trodde att jag hade kloka sköna bloggläsare med humor – tänkte var i helvete har tagit åt mina bloggläsare…?!

Men jag kollade upp IP-numret på signaturen på kommentaren som startade allt – och hör och häpna – Det är SAMMA PERSON som skriver och svarar på sina EGNA kommentarer…!!”

Att ribban är låg för hatstorm i svenska kändisars kommentarsfält är knappast någon nyhet. Den absoluta majoriteten av kommentarer är oftast positiva, och i Pernillas fall var det alltså en enda person som tagit på sig rollen som uppviglare och skrivit elakheter under olika namn. Pernilla fortsätter.

”17 – SJUTTON!!!! olika pseudonymer skrivna  av SAMMA person!! 

Ja, men inte KONSTIGT att kommentarsfältet svämmat över av idioter…!”

Tack vare Pernillas detektivarbete är alltså näthatmysteriet på hennes egen blogg löst. Jag har sagt det här tidigare, men många svenska kändisar borde verkligen inspireras av världskändisar. Internationella kändisar har inte tid att bemöta enstaka negativa kommentarer. Om svenska kändisar får höra något negativt om sig själva så blir det allt för ofta en storm i en vattenglas som ska utredas. Anna Book är ett annat exempel på en kändis som ofta tar enstaka kommentarer från anonyma främlingar oerhört personligt.

Näthat och personangrepp är såklart hemskt, men jag måste ändå säga att det finns grader i helvetet. Grova påhopp är såklart aldrig okej, men att någon person sitter och konverserar med sig själv om att Pernilla ser ut som en tant är ju snarare skrattretande än upprörande på riktigt. Att ha en trollfri tillvaro som kändis på sociala medier är dock en utopi som aldrig kommer bli verklighet.

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Anders Hedberg
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB