Startsida / Inlägg

Edward Blom i nappdrama

av tramsfrans

Nu har det hänt igen! Personer på sociala medier har åsikter om hur svenska kändisar uppfostrar sina barn! Den här veckan är det Edward Blom som fått motta ett flertal synpunkter angående hans filosofi om nappar till sina barn. På Twitter har Edward Blom delat med sig av kritik han fått från oroade instagramföljare som varnar för riskerna med napp.

Om man frågar kommentarsfältet hos valfri kändis om barnuppfostran så visar det sig oftast att allt är mer eller mindre livsfarligt. Oftast behöver man inte ens fråga om råd, eftersom folk gladeligen delar med sig av icke-efterfrågade tips ändå. Det kanske kan verka harmlöst med nappar, men det kan få fatala konsekvenser!

Edward Blom tar dock nappkritiken med ro, och svarar följande på en av kommentarerna som undrar varför hans barn så ofta har napp.

”För att de gillar nappar, precis som jag gillar anklever och Trockenbeerenauslese. I vårt hem unnar vi oss våra njutningar. Själv sög jag på tumme tills jag var tio” 

”Vi är väl inga asketer. De är på tok för små för konjak och cigarrer. Nappar är den optimala åldersanpassade lasten”

Precis som så mycket annat som har att göra med barnuppfostran så går åsikterna om napp isär, men jag känner mig trygg med Edwards nappfilosofi. Jorden kommer inte gå under om ens barn har napp, och förr eller senare kommer de vilja sluta självmant ändå. Man kan vara beroende av betydligt värre saker än nappar!

Många av följarna som kommenterar menar säkert väl och har goda intentioner, men om man kommer till Edward Blom för att prata om vad som är hälsosamt och lagom så har man troligtvis kommit lite fel.

Det är oklart från vilken ålder Edward anser att man kan introducera konjak och cigarrer, men jag antar att barnen iallafall måste vara tvåsiffrigt gamla innan det kan komma på tal. Att slösa fin konjak och dyra cigarrer på någon som inte uppskattar det vore onekligen ett slöseri.

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Hanna Lindström
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB