Startsida / Inlägg

Kärleken checkar in på TV4

av tramsfrans

Foto: Bertil Ericsson, TT

Släpp allt du har, TV4 ska spela in ett nytt dejtprogram! TV-kanalen söker just nu deltagare till ett nytt program där ett potentiellt par matchas ihop för att därefter tillbringa ett helt dygn tillsammans.

”’Kärleken checkar in’ är ett experiment i kärlekens tecken – kan man hitta den rätta om man ger personen man möter… tid? 

Noggrant ihopmatchade singlar får spendera några dygn tillsammans, bara de två och utan en omvärld som stör, för att se om äkta kärlek kan uppstå. Det enda som styr är det som alla längtar efter – kärlek.”

Att det inte är någon ”omvärld som stör är eventuellt en sanning med modifikation eftersom allt ska filmas och övervakas för att så småningom klippas och sändas på tv. Särskilt privat blir dejten inte i slutändan!

Jag är i vanlig ordning skeptisk till de gånger som hungriga tv-producenter pratar om att kärlek kan växa fram bara man ”ger det tid”. Det tydligaste exemplet på det är Gift vid första ögonkastet på SVT där experter matchar ihop par som vid en första anblick inte verkar ha så mycket gemensamt. Förhoppningen är att paren med tiden ska inse att de blivit matchade av en anledning och att kärlek ska uppstå mirakulöst bara man tillbringar mycket tid tillsammans. Som alla redan vet går det oftast inte särskilt bra.

Programmet blir alltså mer intensivt än ”Första dejten”, men lite mindre förpliktigande än att ingå äktenskap. Om ni frågar mig så är eventuellt inspelningstiden 22 timmar för lång. Oftast märker man rätt snabbt om man gillar någon eller inte, och om man upptäcker efter en timme att man inte gillar personen så har man alltså ytterligare 23 timmars filmning av lidande framför sig. Tiden går fort när man har roligt, men om man har tråkigt kan ett helt dygn bli jobbigt.

Med det sagt så tror jag att programmet kan bli underhållande, förutsett att man lyckas casta rätt personer. Det är oklart vad som finns att göra i huset där programmet ska spelas in, men jag antar att det kommer finnas badmöjligheter, alkohol och annat som kan underlätta romantik. Troligtvis kan det också bli obekväm stämning vid läggdags när det ska bestämmas var och hur man ska sova om inte båda personerna är med på noterna.

Programmet ska spelas in i höst, och det går fortfarande att söka om man tycker det verkar härligt med ett filmat dygn tillsammans med en främling. Om TV4 verkligen vill spara pengar kan de ju använda Big Brother-huset de byggde i Farsta, men då blir det kanske en annan typ av program.

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB