Startsida / Inlägg

Karin Laserow stoppas av TV4

av tramsfrans

Foto: TV4

Att TV4 haft en turbulent vår är något av en underdrift. Utöver att både Paolo Roberto och Alexander Bard lämnat huset så har kanalen dessutom tvingats banna alla profiler som råkar vara i riskgrupp.

Leif GW Persson får bara vara med på länk i Nyhetsmorgon, och härommånaden kom beskedet att Birgitta Rasmusson stoppas från juryarbetet i Hela Sverige bakar. Nu kommer TV4 med ett till mardrömsbesked. I ett pressmeddelande berättar Karin Laserow att hon inte kommer medverka i den kommande säsongen av ”Bytt är bytt”.

”På grund av väl kända omständigheter runt covid-19 så kunde jag inte medverka som vanligt i årets säsong. Självklart är det tråkigt och inte utan saknad. Våra inspelningar är alltid enormt roliga, de föremål jag får möjlighet att ge liv och de reaktioner som kommer från alla tittare är helt underbara”

Jag antar att det är rimligt att TV4 följer råd från Folkhälsomyndigheten, men någonstans så gnager det ändå i mig att en medverkan borde ha gått att lösa ändå! Det är svårt att tänka sig ”Bytt är bytt” utan Karin Laserow, och in i det sista hade jag hoppats på att det hade gått att bygga någon sorts buffertzon i studion där alla måste hålla två meters avstånd till henne. Man behöver faktiskt inte slänga sig runt halsen på varandra och stå och flåsa samtidigt på ett sminkbord i rokoko. TV4 kommenterar:

””Karin Laserow är en stjärna och det är mycket tack vare henne som ’Bytt är bytt’ älskas av så många. Givet den pågående pandemin har vi tvingats tänka om kring årets inspelningar och vi är glada över att ändå kunna erbjuda tittarna en ny, härlig säsong av ’Bytt är bytt’ i höst”

Det är oklart hur länge TV4 kommer stoppa alla över 70 från att vara med i tv, men jag antar att de följer myndighetsrekommendationerna. Jag kan dock inte låta bli att undra huruvida det är 70-plussarna själva som känner sig obekväma med att medverka eller om kanalen tvingar dem att stanna hemma även om de säger att de vill komma? Siw Malmkvist ville fortsätta dansa i Let’s Dance men stoppades av TV4, och Birgitta Rasmusson sa att hon suttit i karantän i sex veckor för att inte bli sjuk inför en eventuell inspelning, men att TV4 har en policy att stoppa alla över 70.

Om 70-plussarna själva fått göra en egen bedömning huruvida de vill vara medverka eller inte så tror jag att det hade sett annorlunda ut. Rimligtvis hade medverkan isåfall skett på egen risk. Nu har TV4 dock tagit beslutet åt dem. Det kan man tycka vad man vill om, men jag tror att många äldre egentligen hade kunnat medverka bara man vidtog vissa försiktighetsåtgärder. Nu blir det istället en riskgruppsfri tv-tablå till hösten, och det känns inte roligt varken för 70-plussare eller oss andra.

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Fred Balke
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB