Startsida / Inlägg

Alexandra ”Kissie” Nilsson ger upp bloggen

av tramsfrans

Foto: Youtube

Stoppa pressarna, en av Sveriges största bloggare genom tiderna meddelar att det är slutbloggat! Alexandra Nilsson skriver att hennes blogg går i graven efter 15 år, och att de gamla inläggen inte ens kommer finnas kvar att läsa i efterhand. Aftonbladet Nöje rapporterar.

”I det sista inlägget på plattformen utvecklar hon varför hon väljer att sluta.

”Den ger mig helt enkelt ingenting längre. Om jag ska vara ärlig så har bloggen endast tagit energi från mig dom senaste åren, men jag har nog inte velat inse det. Det har varit lite läskigt och främmande att tänka mig ett liv utan en blogg, och det är väl kanske inte så konstigt då jag har uppdaterat den, flera gånger varje dag i snart 15 år. Det är verkligen sjukt när man tänker tillbaka på hur länge jag har lyckats hålla den vid liv”, skriver hon.”

15 år är lång tid, och det är inte konstigt att hon tröttnar. En sak är iallafall säker, och det är att hon inte är ensam. Kenza meddelade i början av april att hon tar en paus från bloggandet på obestämd tid, och Isabella Löwengrip har under våren enbart bloggat på måndagar och torsdagar.

Att folk som hade de största bloggarna runt slutet av 00-talet börjar känna sig färdiga 10 år senare känns som en rätt sund utveckling. Internet är trots allt en helt annan plats än vad det var 2008, och det hade varit mörkt att fortsätta på samma sätt som man gjorde när man var 17. Eftersom de flesta av de stora bloggarna var tonåringar när de började så innebär det att de fortfarande är relativt unga, och att det absolut inte är för sent att göra något annat.

Ni som likställer att sluta blogga med att kändisskapet upphör kunde dock inte ha mer fel. Alexandra fortsätter:

”Är så tacksam när ni kommer fram och berättar om hur ni följt bloggen och att ni fortfarande följer mig. För jag försvinner inte, jag finns ju på Instagram och youtube. Så vi hörs där framöver”

Man kan bli nostalgisk över att en era går i graven, men i praktiken är det alltså ingenting som förändras förutom att man får följa Alexandra på andra plattformar istället. En person upphör inte att existera bara för att bloggen inte längre finns kvar. Tvärtom så kommer det finnas ännu mer tid nu till att hålla på med Youtube och Instagram, vilket innebär att vi kanske kommer se ÄNNU mer av henne i framtiden!

Om det är någonting som influencers gillar så är det att prata om hur mycket de har att göra, och nu när Alexandra slutar blogga kommer hon kunna fokusera mer på övriga plattformar. Att hon startade bloggen för snart 15 år sedan var troligtvis bra för karriären, och att lägga ner den nu är troligtvis ett ännu bättre karriärbeslut!

  • Tjänstgörande nöjesredaktör: Malin Wandrell
  • Nöjeschef: Andreas Hansson
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB