Startsida / Inlägg

Anna Book och Pernilla Wahlgren i skönhetsbråk

av tramsfrans

Foto: Robin Lorentz-Allard

Släpp allt du har, två svenska kändisar bråkar med varandra! Pernilla Wahlgren har anklagat Anna Book för att använda ”snyggfilter” på Instagram, och i en kommentar svarar Anna följande.

”Min mobil och kameran har sedan lång tid tillbaka varit dålig och kvalitén på bilderna har varierat väldigt mycket, därav de softade bilderna. Jag är en av få som verkligen inte har några problem med att fylla 50 och har inga önskemål om att se ut som någon 20-åring. Sedan att jag SER yngre ut, ja men det kan jag väl inte behöva be om ursäkt för”,

Att Anna Book använder filter på Instagram beror alltså enbart på en trasig kamera! Hon har helt enkelt inte haft något annat val än att ”softa” bilderna och redigera dem på ett sätt som gör att hon ser yngre ut. I ett meddelande till Aftonbladet Nöje utvecklar Anna kritiken.

”– Pernilla tog ett aktivit beslut att ge sig på mig i mitt kommentarsfält, vilket är märkligt för vi följer inte varandra. Jag förstår inte varför hon ens kände att hon hade behov av att gå in och kommentera, säger hon.”

Det är inte alltid lätt att vara en offentlig person, men om ni frågar mig så får man ändå räkna med att stundtals bli kritiserad av personer som inte är ens följare om man har en öppen instagramprofil. Det finns trots allt inte någon oskriven regel som säger att man bara får skriva till folk man följer på sociala medier.

”– Och Pernilla säger att jag inte vågar visa mig som jag är, och det har jag ju verkligen alltid gjort. Jag har stått för min armplastik, min bröstplastik, min gastric bypass, att jag har fixat mina tänder … jag har alltid varit en öppen bok. Jag kan tycka att det är obefogat av henne att kritisera mig överhuvudtaget.”

Jag håller med Anna om att hon inte har varit blyg om att berätta om sitt utseende. Anna brukar ofta prata om sin kropp, och eventuellt så är det en av anledningarna till att Pernilla ifrågasätter henne offentligt. Man kan säga mycket om Anna, men hon brukar inte hålla låg profil angående sitt utseende.

”– Hon ska inte för en sekund tro att jag är feg, för jag är färdig med att bli kallad för lögnare. Tro mig, hon vill inte möta mig face to face, för då blir inte diskussionen lika lätt att ta sig ur. Det är så jäkla lätt att vara kaxig på sociala medier, men jag svär att hon inte skulle ha samma ljud i tutan om vi träffades. Jag kommer gärna till hennes podd och snackar med henne, inga problem.”

Att Anna Book ska bli inbjuden till Pernilla Wahlgrens och Sofia Wistams podcast för att rensa luften bedömer jag som osannolikt. Tonläget känns redan uppskruvat, och jag tror inte att det finns någon potential till fred inom en snar framtid.

”Aftonbladet har varit i kontakt med Pernilla Wahlgren, som väljer att inte kommentera händelsen vidare.”

En fortsättning kommer troligtvis inte att följa. Det har blåst upp till storm i ett vattenglas, och min bedömning är att läget är låst tills vidare. Det är troligtvis bäst om båda parterna utövar social distansering och tar det lugnt i några månader precis som oss andra.

  • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
  • Nöjeschef: Andreas Hansson
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB