Startsida / Inlägg

Anna Book i infekterat mattbråk

av tramsfrans

Foto: Robin Lorentz-Allard

Stoppa pressarna, en folkkär svensk kändis har hamnat i tvist med ett mattföretag! Ingen kan väl ha missat att Anna Book flyttade till ett superhus utanför Märsta förra året, och en del av renoveringen bestod av att klä golven i heltäckningsmattor. Anna Book köpte mattor för 47.000 kronor, men därefter blev allt lite tokigt. Aftonbladet Nöje rapporterar.

”Artisten har hävdat att hon gjort en uppgörelse med företaget: gratis heltäckningsmattor mot att hon marknadsförde dem på sitt Instagramkonto. Där står ord mot ord; ägaren till mattföretaget menar att artisten skulle få rabatt på 30 procent. Han känner sig lurad av henne.”

Det är svårt att spekulera i vem som egentligen har rätt när det inte finns något avtal om marknadsföring, men det verkar ju väldigt märkligt att de båda parterna har så skild uppfattning kring vad som blev sagt i samband med köpet. Det är trots allt viss skillnad på 30% rabatt och att få hela köpet gratis, och speciellt när det handlar om nästan 50.000 kronor. Att det inte finns något avtal om marknadsföring är dock väldigt mystiskt! Gör man ett samarbete med ett företag borde det väl rimligtvis finnas skrivet någonstans?

”Efter ett års mattfajt har nu partnerna förlikats i i tingsrätten. Artisten döms att betala 30 000 kronor till företaget, var och en får betala sina rättegångskostnader. Men ordkriget fortsätter ändå.

– Jag är supernöjd. Jag fick som jag ville, företaget accepterade mitt erbjudande. De insåg att de inte skulle vinna, säger Anna Book.” 

Det är inte alla som skulle känna sig som vinnare när man ska betala 30.000 kronor plus rättegångskostnader, men Anna Book ser ljust på tillvaron! Det är oklart vad totalsumman kommer gå loss på, men spontant känns det som en tidskrävande process och en hel del krångel för några mattor.

Med tanke på att företaget erbjöd 30% rabatt på 47.000 redan från början så innebär det att Anna Book egentligen skulle ha betalat 32.900 kronor för mattorna på faktura. Nu fick hon dem alltså för 30.000 plus rättegångskostnader och en utdragen rättstvist. Om ni frågar mig låter det inte som en superdeal.

”Hon säger sig ha lärt sig en del av konflikten och att det är hon som går stärkt ur det hela.”

Huvudet hålls högt, precis som vanligt! Trogna fans minns dock att det här inte är första gången som en renovering hemma hos Anna Book får ett smutsigt efterspel. Efter att Arga snickaren på Kanal 5 renoverat stora delar av hennes förra lägenhet så var Anna Book missnöjd över det mesta. TV-teamet återvände till lägenheten och spelade in ett till avsnitt där Anna fick berätta hur missnöjd hon var över allt hon fått gratis. En minnesvärd sammanfattning av det besöket hittar ni här.

  • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
  • Nöjeschef: Andreas Hansson
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB