Startsida / Inlägg

Svenska Hollywoodfruar läggs ner

av tramsfrans

Foto: TV3

Allting gott har ett slut, och det gäller tyvärr även tv-program! Idag kom beskedet att TV3 pausar Svenska Hollywoodfruar på obestämd tid. Aftonbladet Nöje rapporterar:

”Tittarsiffrorna har dalat de senaste två säsongerna och valet att lägga ner serien har med andra ord inget med coronaviruset att göra. Beslutet togs enligt våra källor en tid innan utbrottet.”

Det känns såklart alltid fruktansvärt när en institution går i graven, men jag håller med om att det var rätt beslut. Många av de mest episka ögonblicken från programmet har några år på nacken vid det här laget, och jag tror att de flesta kan enas kring att programmet hade sin sista peak 2016 när Åsa Vesterlund utsatte Gunilla Persson för ”ett mordförsök” på en frulunch.

Sedan dess har det varit glest bland höjdpunkterna, bortsett från Anna Ankas hastiga comeback i programmet 2018. Annas comeback blev kanske lite väl turbulent med tanke på att hon kallade Elena Belle för h-ordet, och kommande säsong var Anna inte längre med.

2009 var det högklassig underhållning att prata om sex och använda fula ord på tv, men tiderna förändras och det som var roligt då är det nödvändigtvis inte längre. Dokusåpor med fokus på sex och drama finns visserligen fortfarande kvar, men för att bli ihågkommen och göra sig hörd i bruset krävs det betydligt mer idag.

Det kommer kännas tomt när programmet inte längre finns kvar, men till och med fruarna själva verkar vara förstående till pausen. Aftonbladet har pratat med Maria Montazami.

”-Att hålla på att lägga ner nu är väl lite onödigt, men det fanns kanske en mening nu med corona och allt. Det känns tråkigt, men jag tycker nog det var dags ändå. Det var nog dags att ta en paus och det känns helt okej.”

Fruarna har visserligen inte så mycket val, men de gör nog rätt i att vara tacksamma för allt de fått uppleva tack vare programmet. De flesta av fruarna blev kända sent i livet och fick äntligen visa upp sin amerikanska dröm för en storpublik, men kanske inte på sättet de tänkt sig från början.

TV3 utesluter inte en comeback för programmet i framtiden, och då kommer troligtvis inte fruarna vara sena med att tacka ja. Att ta en paus efter 10 säsonger känns dock naturligt, och något som fler tv-program också borde våga göra istället för att koka soppa på en spik.

Nu hoppas jag bara att TV3 vågar ersätta programmet med något helt nytt och inte skapar spinoff-program med befintliga deltagare. Om programmet någon gång ska återuppstå och kännas spännande igen så behövs en total fru-detox de kommande åren. Låt oss få sakna fruarna i några år, så ses vi någon gång innan 2020-talets slut.

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Fred Balke
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB