Startsida / Inlägg

Joakim Lundells Big Brother-prank

av tramsfrans

Tidigare i veckan gjorde Joakim Lundell entré i Big Brother-huset. Det har varit en dramatisk start på säsongen med många avhopp och skandaler, och allt har kanske inte gått exakt enligt plan. Inget livar däremot upp en dokusåpa lika mycket som att skicka in en låtsasdeltagare!

Kort efter att han kommit in i huset iklädd Gucci fick vi tittare veta att han inte var en riktig deltagare och att han bara skulle vara där i några dagar. Deltagarna i huset förblev dock ovetande och trodde att han var där på samma villkor som de själva. Ett tokigt prank alltså!

Efter två nätter i Big Brother-huset så lämnade Joakim programmet tidigt imorse för att åka till USA. Innan hans medverkan var över han hann dock med att utföra ytterligare ett prank. Aftonbladet Nöje rapporterar:

”Joakim Lundell fick ett ytterligare uppdrag i huset: att pranka deltagarna om att han och Jonna Lundell skulle skiljas. 

– Jag tror verkligen de köpte pranket och då kände jag mig fruktansvärt elak. Man såg att de brydde sig och visade genuina känslor. Jag fick jättedåligt samvete, säger han.”

Att TV4 vill jävlas med deltagare är rimligt, och Joakim ställde glatt upp på att luras och hitta på hemska saker om sitt privatliv. När det visade sig att folk faktiskt trodde på det han hade att säga och visade känslor så blev det dock lite jobbigt, men vad gör man inte för att det ska bli bra tv!

Nu hade jag inte jättehöga tankar om Big Brother innan, men att skicka in låtsasdeltagare till programmet känns aningen desperat. Programmet bygger trots allt på att alla som är inne i huset ska vara där på samma villkor, och om man skickar in personer i huset som inte är med och tävlar på riktigt och inte är öppna med det så faller hela konceptet. Det kanske livar upp för en stund, men det känns inte speciellt seriöst.

Vill de göra ett ordentligt prank så borde de ha låtit honom stanna betydligt längre tid! Kanske i 2-3 veckor, för att verkligen vagga in deltagarna i tron att han var en äkta deltagare. Det hade troligtvis Joakim aldrig gått med på, men på två dagar hinner det inte hända speciellt mycket. En riktigt bra Big Brother-mullvad borde vara där i flera veckor för att verkligen sätta griller i huvudet på de andra deltagarna. Än är det dock långt kvar på säsongen, så det återstår att se vad TV4 hittar på framöver!

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt, Lotta Folcker
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB