Startsida / Inlägg

Nya snälla Big Brother

av tramsfrans

Foto: TV4

Ikväll är det premiär för Big Brother! Goda nyheter för den som har 100 dagar över och vill följa ett antal främlingar i Farsta dygnet runt! Den här säsongen vill produktionen att deltagarna ska må bra, och därför har TV4 vidtagit ett antal åtgärder. Aftonbladet Nöje rapporterar:

”Efter att ha analyserat alla år av dokusåpan så har man konstaterat att formatet lett till att människor brutits ner och att många av deltagarna mått dåligt psykiskt.”

Att man inte mår så bra av att vara instängd i ett hus tillsammans med människor man inte valt själv är kanske inte så konstigt. Grundförutsättningen att vara isolerad från omvärlden under en längre tid gör nog inte underverk med hälsan, oavsett under vilka omständigheter det handlar om.

”Deltagarna har tidigare inte fått prata om sina beslut, vilket TV4 anser lett till att man inte kan lita på någon och att deltagarna aldrig fått reda ut eventuella konflikter.”

Tidigare säsonger har deltagarna inte fått prata med varandra om vilka de vill nominera för eventuell utröstning, men den regeln är alltså borttagen i år för att deltagarna lättare ska kunna reda ut konflikter.

Nu är det alltså fritt fram att prata med andra deltagare om vilka man vill ska lämna programmet. Det kommer säkert att göra underverk för gemenskapen och den goda stämningen i huset! Nu är det slut med att tassa på tårna och undvika samtalsämnen, och deltagarna kan reda ut konflikter på ett sätt som säkert kommer vara oerhört konstruktivt.

”Varje vecka kommer deltagarna tävla i olika tävlingar, de som förlorar i tävlingar hänger löst och riskerar att få lämna huset.” 

Utöver att man numera får berätta vilka man vill ska åka hem så kommer det alltså även arrangeras tävlingar där de som förlorar riskerar att få åka hem. Också ett jättebra sätt att få folk att må bra på!

Nya, snälla Big Brother har alltså premiär ikväll klockan 20.00 på TV4 och Cmore. Jag ser fram emot att följa deltagarna när de möter våren i Farsta!

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Linn Elmervik
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt, Lotta Folcker
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB