Startsida / Inlägg

Melodifestivalen 2020: Deltävling 2

av tramsfrans

Ny vecka, ny melodifestival! Som vanligt vid andra deltävlingen så tog vi oss hela vägen till Göteborg, och den här veckan inleddes tävlingen med en sketch på temat att programledarna är tre stycken och att alla goda ting är tre. Det låter inte så roligt när man skriver om det, och det var inte speciellt underhållande att kolla på heller. Här kommer min sammanfattning av kvällen!

MUSIKEN: Anna Bergendahl satte ribban genom att ramla ner genom ett hål redan under genrepet, och sen kom Mendez samt Alvaro Estrella och sjöng ”Vamos Amigos”. Linda Bengtzing gjorde sitt bästa för att försvara schlagern, men tog sig inte ens till andra omgången. ”Dotter” skrällde och tog en finalplats, och för första gången sedan 2009 gick två tjejer till final!

MELLANAKTEN: Linnea Henriksson höll ett tal om ensamheten i Sverige och sjöng därefter en låt på samma tema. Ett viktigt ämne, men Melodifestivalen är kanske inte rätt forum? Allt på tv måste faktiskt inte handla om psykisk ohälsa. I Så mycket bättre 2018 sjöng Linnea också en låt om ensamhet, och nu blev det alltså en favorit i repris. Jag vet inte vad ni känner, men speciellt upplyftande var det inte.

PROGRAMLEDARNA: David, Lina och Linnea har väldigt bra kemi, men det hjälper inte när manuset är lika slätstruket som ett avslaget kändisvin. SVT strävar efter bredd och folklighet, men det är svårt att bli berörd när alla skämt är konstruerade för att ingen ska riskera att bli kränkt.

SKANDALERNA: Thorsten Flinck blev diskad tidigare i veckan efter att SVT nåtts av de chockerande uppgifterna att han inte har rent mjöl i påsen. Jan Johansen blev blixtinkallad efter förra veckans mellanakt, men Thorstens skor är svåra att fylla och allt kändes som ett antiklimax. Om SVT hade kallat in Anna Book istället så hade det troligtvis blivit roligare.

LÖFTET: Efter att ha kommit sexa meddelar Linda Bengtzing att hon gärna hade ställt upp i danska Melodifestivalen istället för den svenska.

 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB