Startsida / Inlägg

Melodifestivalen och coronaviruset

av tramsfrans

Foto: Robin Lorentz-Allard

Tidigare i veckan skrev jag ett inlägg om hur svenska kändisar påverkas av coronaviruset och de konsekvenser som viruset hittills orsakat för dem. Jag lovade en uppdatering så fort något nytt händer, och nu meddelar SVT att Melodifestivalen följer utvecklingen noggrant. Aftonbladet Nöje rapporterar:

”’Vi kommer genomföra Melodifestivalen om inte Folkhälsomyndigheten kommer med andra direktiv’, skriver Melodifestivalens pressansvariga i ett utskick.”

Melodifestivalen är alltså än så länge ohotad av viruset. Goda nyheter för alla oss som tänkt kolla, och inte minst för alla övervintrade schlagerartister som ska vara med i mellanakten där Melodifestivalen Hall of Fame ska krönas med buller och bång.

Sveriges schlagerartister har haft många motgångar på sistone med tanke på de låga placeringarna i tävlingen, och om coronaviruset skulle göra att programmet ställs in hade de haft ännu mindre att göra. Malou Prytz som ska medverka i tävlingen är dock inte oroad över viruset.

”– Nej, det finns nog inte tid till att göra det. Man kommer in i en bubbla, att man ska köra sitt nummer, så det har man inte tid med, säger hon.”

Här tycker jag att Malou har en klassisk schlagerdivainställning. The show must go on, oavsett vad! Vem har tid att oroa sig över en världsomspännande farsot när man har en melodifestival att ställa upp i? Jag förstår henne till fullo. Paul Rey har också vidtagit försiktighetsåtgärder.

”– Inte just med corona, men med influensa och förkylningar. Vi har mycket alkogel och så, så det känns lugnt, det är inte många som är sjuka nu men jag hörde att det var en vecka med många förkylda, säger han.”

Nu är det kanske viss skillnad på en vanlig förkylning och ett coronavirus, men det finns iallafall rikligt med handsprit på området. Som tur är kan inte sjukdomar smitta via tv-sändningar, och det kan vara bra att komma ihåg. Vi får hoppas att Drängarna är noga med handhygienen!

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB