Startsida / Inlägg

Melodifestivalen 2020: Deltävling 4

av tramsfrans

Foto: Robin Lorentz-Allard

Välkomna på begravning, schlagern är död! Ikväll var det dags för fjärde delfinalen av Melodifestivalen 2020, och man kan säga att kvällen följde samma tema som tidigare kvällar under årets turné. Dåliga nyheter om man är en schlagerdiva som sjunger på svenska, eftersom Sverige och alla appröstare uppenbarligen har tröttnat.

Öppningsnumret: Om det är någonting som är inne just nu så är det musikalfilm! Är det inte ”Mamma Mia 2” år det ”En del av mitt hjärta” med Tomas Ledin! Hela Sverige vill waila till något de känner igen, och därför brände programledartrion av en musikal baserad på Brandsta City Släckers folkkära hits. Kanske det roligaste öppningsnumret hittills!

Låtarna: Nanne gjorde sitt bästa med att förnya schlagern och slänga in en ”Carpool karaoke”-referens, men blev belönad med en sistaplats. Föga förvånande så gick Hanna Ferm och Victor Crone vidare, och lämnade gammelschlagern vid skampålen. Den som har gått runt och hoppat på att schlagern ska göra comeback kommer troligtvis få vänta i några år till.

Mellanakten: Förra veckan sa David Sundin ”pungkula” i direktsändning, och den här veckan handlade mellanakten om att prutta. Allting pekar mot att prutthumorn och buskisen har Sverige i ett järngrepp, och jag vet inte hur vi ska ta oss ur det här. Vill man skämta om något mer djuplodande än kroppsvätskor så är Melodifestivalen uppenbarligen fel plats att vara på. Vill man ha något sofistikerat får man titta på ”Mumbo Jumbo” på TV4!

Löftet: Nu har SVT tjatat i fyra veckor om att Tomas Ledin och Björn Skifs ska stå på samma scen. Det är oklart varför just kombon Ledin och Skifs är så oerhört speciell, men nu har det verkligen börjat bli en grej.

Årets antiklimax: Rätta mig om jag har fel, men hittills så har programledarna i år aldrig sagt att det slagits röstningsrekord? Det kan vara så att SVT glömt säga det, men annars känns det rätt så illavarslande med tanke på att det är gratis att rösta i appen. Mörka moln tornar upp sig på public service-horisonten.

 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB