Startsida / Inlägg

Rickard Söderbergs superkroppsavslöjande

av tramsfrans

Om det är någonting som svenska kändisar verkligen är tokiga i så är det att prata om sina superkroppar! Har man aldrig varit på en löpsedel med ”superkropp” i rubriken så kan man knappast anses vara kändis i det här landet.

En fördel med begreppet ”superkropp är att det är lite oklart vad det betyder, och att definitionen är upp till var och en att bestämma själv. I ett inlägg på Instagram berättar operasångaren Rickard Söderberg mer om sin definition av superkropp efter att ha gjort en dramatisk viktresa det senaste halvåret.

View this post on Instagram

Sorry för långt inlägg, men ville bara berätta. ? Det är nämligen så att jag har en superkropp, det har jag haft i 43 år. En kropp som låtit mej skratta, dansa, sjunga, älska och hylla livet. ??? Men i somras upptäckte läkarna att jag hade en inflammation och värdena inte var som de skulle; blod, lever, tarm… hela paketet var i stress och obalans. ??Jag hade helt enkelt inte varit en särskilt god Gud mot det Universum som är min kropp. ?? Så livet (och läkarna) gav mej möjligheten att göra en liten livsstilsförändring. ♻️?Lite annan kost, lite mer meditation, lite mer träning och lite mer terapi. Men framför allt; mycket mer lust och lek för att få kraft att fortsätta fylla världen med musik och kärlek. ?Inte en enda gång har det handlat om att banta eller Beach2020, jag har inte späkt mej och vågar och måttband är totalt bannlysta. ?‍♂️ Det har BARA handlat om att klappa snällt på kroppen och få den att känna sej lite mer älskad. ? Vi är alla vackra och underbara EXAKT så som vi är, och om hälsan tillåter ska vi bara fortsätta ömt klappa på våra mjuka valkar, beniga vader, krokiga näsor, dubbelhakor, håriga axlar och närsynta ögon för de låter oss skratta, dansa, sjunga, älska och hylla livet. ??? Nu tillåter min hälsa det igen, och det är det som gör kroppen super! ?

A post shared by Rickard Söderberg (@gaytenor) on

För att sammanfatta Rickard Söderbergs viktresa så har den alltså INGENTING att göra med vikt! Det handlar absolut inte om att banta eller bli smal, och bilden lägger han bara ut för att hylla livet. Den har verkligen ingenting med beach 2020 att göra, och det är därför han lägger ut en bild från gymmet i januari.

Kändisbantningsbranschen i Sverige går igenom tuffa tider just nu. Bortsett från Katrin Zytomierska som skriver debattartiklar om att hon känner sig kriminell för att hon inte äter skräpmat så är det få kändisar som skulle ta ordet bantning i sin mun.

Pernilla Wahlgren är ansiktet utåt för Viktväktarna men säger i reklamkampanjen att ingenting är förbjudet och att man får äta precis vad man vill. På hennes receptsida hos Viktväktarna är 2 av 3 recept desserter.

Om ni frågar mig så är svenska kändisars inställning till viktnedgång aningen oklar just nu. Den allmänna approachen verkar vara att alla går ner i vikt men utan att anstränga sig speciellt mycket, och att kilona rasar beror inte bara på träning utan även t.ex. meditation och att man klappar lite snällt på kroppen och utstrålar god energi från själen.

Tidigare har uppfattningen varit att det är jobbigt att gå ner i vikt och att det krävs omfattande uppoffringar för att nå resultat, men så verkar inte vara fallet längre. Iallafall om man är kändis.

  • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
  • Nöjeschef: Andreas Hansson
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB