Startsida / Inlägg

Malin Berghagens hyresrättskamp – del 2

av tramsfrans

Foto: Stefan Mattsson

Häromveckan rapporterade jag om Malin Berghagens hyresrättskamp och den strid som just nu utspelar sig mellan henne och Lill-Babs hyresvärd.

Malin hävdar att Lill-Babs hade velat att hon ska ta över hyresrätten och tycker allt annat är ”trams”, och hyresvärden hänvisar till gällande lagstiftning och att man inte kan ta över en hyresrätt som man inte bott i under en längre tid.

Hyresvärden Försäkringsbranschens pensionskassa (FPK) har nu yttrat sig i frågan och är skeptiska till Malins berättelse. Hem och Hyra rapporterar:

”Men hyresvärden är skeptisk.

– FPK har fått flera berättelser om vem som bott i lägenheten och som därmed vill överta kontraktet, skriver värdens ombud till hyresnämnden och pekar på ytterligare uppgifter som anger att ett annat barnbarn bott i lägenheten sedan 2012 med sin flickvän.”

När man vill ta över en hyresrätt så är det bra om man håller sig till en och samma historia. Om det stämmer att en annan familjemedlem har bott i lägenheten sedan 2012 så ter det sig ännu mer obegripligt att det skulle vara just Malin som är berättigad till kontraktet. Hon har trots allt bott på Mallorca under flera års tid.

Om det är någon i familjen Berghagen/Svensson som ska ta över kontraktet så är det väl isåfall barnbarnet som faktiskt har bott där, till skillnad från Malin? Enligt dödsboet så är dock uppgifterna fake news.

”Dödsboet säger att värden hänvisar till tidningsartiklar som innehåller felaktiga uppgifter och som mest troligt inte godkänts av Barbro Svensson själv – Lill-Babs bodde visst i lägenheten. I en annan lägenhet på Birger Jarlsgatan hade hon kontor och repeterade texter.”

Mystiken tätnar! Dödsboet hävdar alltså att tidningar har hittat på att någon annan i familjen har bott i lägenheten! Nu vet jag inte exakt vilka artiklar som avses här, men varför skulle en tidning hitta på att någon annan bor i Lill-Babs lägenhet om hon inte sagt det själv? Mer långsökt förklaring får man leta efter.

Missförstånd kan såklart ske, men ingen i familjen hade väl kunnat tro att gamla intervjuer om Lill-Babs boendesituation skulle bli bevis i en hyrestvist många år senare. Det finns många fördelar med att vara känd, men något som inte är särskilt positivt är att saker man sagt i lättsamma kvällspressintervjuer kan ställa till det för anhöriga många år senare.

Sista ordet är ännu inte sagt i den här tvisten, och ärendet ligger just nu hos hyresnämnden. Det är alltså oklart var Malin kommer kunna rulla ut yogamattan i framtiden.

  • Tjänstgörande nöjesredaktör: Malin Wandrell
  • Nöjeschef: Andreas Hansson
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB