Startsida / Inlägg

Kärlekens död i Bachelor

av tramsfrans

Foto: TV4

Kärleken är död! Det är iallafall så det känns efter att ha sett eftersnacket till Bachelor där man fick veta vad som hände efter programmet. I sista avsnittet gav Simon och Felix sina sista rosor till Patricia och Johanna och bedyrade sin kärlek, och för en gångs skull hade man en positiv känsla angående iallafall ett av paren.

Efter att turturduvorna återvände till Sverige så upprepades tyvärr ett bekant händelseförlopp från tidigare Bachelor-säsonger. Felix tyckte att Johanna var kall på sms och blev besviken över att hon inte ville följa med honom på en långresa till Asien efter att redan ha varit i Sydafrika i två månader, och istället för att faktiskt försöka reda ut problemet så rann allt ut i sanden. Kort därefter besökte Felix Gröna Lund med några andra tjejer från programmet ”som vänner”.

Efter att ha tillbringat två månader i Sydafrika med att prata om hur gärna de vill bilda familj och hur mogna de är så hade jag förväntat mig att de skulle ge relationen en ärlig chans, men det räckte uppenbarligen med att vara lite kylig på sms för att alla känslor skulle upphöra. Som tv-tittare känner jag mig lurad, bedragen och förd bakom ljuset!

Foto: TV4

Patricia och Simon hade ett svartsjukegräl på fyllan för att Simon sett att Patricia chatta med en killkompis, och slutade därefter att höras helt och hållet. Att Simon är så svartsjuk känns ironiskt med tanke på att han dejtat 20 tjejer samtidigt i programmet och förväntat sig att tjejerna inte skulle ha något problem med det. Hans egen smärttröskel verkar inte vara speciellt hög.

TV4 hade nog hoppats på att iallafall ett av paren skulle hålla nu när de dubblade chanserna till kärlek med två bachelors samma säsong, men det verkar inte spela någon roll vad TV4 gör. Av totalt 6 bachelors så är det bara en som fått en varaktig relation efter programmet, och det är nästan ett lika dåligt facit som Gift vid första ögonkastet på SVT.

Två månaders intensiv dejting i Sydafrika ledde alltså till ingenting speciellt, och ingen ”relation” fortsatte hemma. TV4 behöver uppenbarligen ta en funderare inför nästa säsong på hur de ska kunna förbättra den katastrofala statistiken. Man kan såklart inte tvinga folk att dejta mot deras vilja, men insatser behöver sättas in när deltagarna kommer hem till Sverige. Vi måste ha en plan för att integrera Bachelor-återvändare i Sverige!

Jag vet egentligen bara en person på TV4 som kan styra upp det här, och det är Linda Lindorff. Dit hon kommer så kommer också kärleken förr eller senare.

Bachelor – Vad hände sen finns redan nu på TV4 Play och C More samt sänds på Sjuan ikväll 19.00

  • Tjänstgörande nöjesredaktör: Malin Wandrell
  • Nöjeschef: Andreas Hansson
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB