Startsida / Inlägg

En annan del av Köpings återkomst

av tramsfrans

Foto: Dplay

Släpp allt du har, en svensk tv-kanal återuppväcker ett gammalt tv-format från förr! Kanal 5 meddelar att de tar över TV4:s gamla trotjänare ”En annan del av Köping” med premiär 2020! Nöjesbladet rapporterar:

”Serien byter också namn och kommer från 2020 att heta ’Välkommen till Köping’.

– Det är jättekul att vara på samma kanal som Filip. Det är på tiden. Det är kul att spela in igen, det händer något i vardagen och jag hoppas att folk kommer tycka att serien är bra, säger Linda Hammar i ett pressmeddelande.”

Om det är någon svensk realityserie man verkligen vill ha tillbaka så är det nog den med Linda Hammar och hennes vänner. Det programmet hade faktiskt en själ och autenticitet, till skillnad från senare års kändisrealitys med Laila Bagge, Graafs och Hyséns där alltihop känts uppgjort på ett beräknande sätt. Ofiltrerade svenska realityögonblick har inte direkt växt på träd de senaste åren förutom när Bianca och Pernilla bråkat i Wahlgrens värld.

Det är alltid härligt när en favorit kommer tillbaka i rutan, men jag börjar undra hur det egentligen står till med kreativiteten i tv-Sverige när kanaler återuppväcker gamla format som en annan tv-kanal redan sänt?

Om man är sugen på att återuppliva andra svenska tv-format från 00-talet så har man mycket att välja på. Vad sägs om ”Hjälp jag är med i en japansk tv-show”, ”Hål i väggen”, ”Förkväll”, ”Roast på Berns” och ”Kändisdjungeln”. Om inspirationen tryter under det kommande 20-talet så är det bara att gå tillbaka 10-15 år i tiden och sno något nedlagt. Vissa återseenden kommer bli mer kära än andra, men jag ser iallafall fram emot Välkommen till Köping.

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Felix Blom
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
 • Redaktionschef: Karin Schmidt, Michael Poromaa, Lotta Folcker
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB