Startsida / Inlägg

Katrin Zytomierska kapad på Instagram

av tramsfrans

Foto: Per-Olof Sännås

Det finns få saker som är mer katastrofala för en kändis än att bli kapad på sociala medier, och igår inträffade det otänkbara för Katrin Zytomierska. Under några timmars tid hette Katrins instagramkonto ”Arda Gurcuoglu” istället, och nu berättar Katrin själv om hur det gick till.

Efter att Katrin svarat en person som mejlat henne med signaturen ”Instagram” så fick personen kontroll över hennes konto och började genomföra drastiska ändringar, varpå Katrins ex Bingo Rimér fick panik. Katrin själv gick dock och la sig ”eftersom jag har ett liv”, och dagen efter lät hon hennes nyanställda assistent försöka dechiffrera bedragarens koder och få tillbaka kontot. Detta lyckades efter 30 dramatiska minuter, och därefter skrek båda två i extas.

View this post on Instagram

Asså nu är det så här motherfucker att you dont fucking mess with my PA ait?! Ha ha ha. HA HA HA. Jag tar det från början. Jag blev grundlurad av en turk. Ja vet helt sjukt men det hände. Han mejlade mig från en avsändare han döpt till ”Instagram” så jag gick rakt i fällan. Sen tog han sig in och kapade mitt konto. Jag greps inte av panik det gjorde Bingo. Det var lite hetsiga samtal som ägde rum igår kväll kan man säga. Och TACK TACK TACK till er alla vänner, bekanta, följare, fans som hört av er till mig för att informera mig om att jag inte heter Arda Gurcuoglu tack! Det var perfekt att bli bombarderad med sms och mejl när vi försökte lösa problemet igår kväll. Jag gick och la mig. Helt övertygad om att jag skulle få starta ett nytt konto idag och börja med att be Bingo om en shout out ha ha ha. Somnade såklart jag har ju ett liv liksom. Som inte står och faller på mina sociala medier thank God! Lämnade barnen sen sa jag: ”Jag kör, du försöker fixa tillbaka mitt konto”. Jag anställde Amanda för två månader sen och hon är en otrolig person men jag hade ingen aning om hur otrolig hon är och nu är jag helt inställd på att Bill Gates kommer att ta henne ifrån mig. Fast Bill kan ju knappast vara lika kul att jobba för som jag så kanske inte ändå… Hon satt knäpptyst i 30 minuter med min telefon. Hon hade ca 10 olika turkiska koder, namn och sifferkombinationer. Plötsligt skrek hon rakt ut. Och då skrek jag rakt ut. Sen skrek vi som två hysteriska brudar i fem sekunder sen sa hon: tyst. Sen hade jag mitt konto tillbaka. So you fucking turkish ashole you did good fooling me and hacking my account. But you don’t mess with with my PA you here me?! Over and out. I am going to Marbella to play some Padel-tennis if you wonder. And my followers are happy they can join me on my trip again. You failed.

A post shared by Katrin Zytomierska (@katrinzytomierska) on

Nu hälsar Katrin bedragaren att hon ska åka till Marbella och spela padel, och att han valde fel person att bråka med. Jag kan inte göra annat än att hålla med. Det är lätt att raljera över influencers som skaffar personliga assistenter, men vid sånahär tillfällen kan de faktiskt vara ovärderlig hjälp! Majoriteten av arbetsuppgifterna kanske handlar om att ta emot bud och tacka nej till samarbeten, men ibland kan de faktiskt göra skillnad på riktigt!

Det är vanligt att bedragare utnyttjar kändisars namn för att försöka lura andra, men det är betydligt mer sällsynt att kändisar själva blir lurade på sina plattformar. Katrin säger visserligen att hon var inställd på att börja om från början med nytt konto och be Bingo Rimér om en shoutout, men det är verkligen tveksamt om det någonsin skulle gå att få lika många följare igen. Hon har trots allt haft några år på sig att synas.

Slutet gott, allting gott. Katrin är tillbaka på Instagram och verkar vara i samma form som vanligt. Vi får hoppas att hon håller hårt i sin assistent hädanefter och att hon blir bättre behandlad än de som jobbade för Isabella Löwengrip!

Läxan som vi andra lär oss här är att inte svara på mejl utan att noggrannt kontrollera avsändaren. Bara för att det står ”Instagram” som signatur behöver det inte vara på riktigt.

  • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
  • Nöjeschef: Andreas Hansson
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB