Startsida / Inlägg

Ensam mamma söker tar paus

av tramsfrans

Foto: TV3

I helgen rapporterade jag att Biggest Loser VIP går i graven, eller iallafall pausas på obestämd tid. Ungefär som Anna Books karriär när hon inte är med i Fångarna på fortet eller andra TV4-program!

Som om inte den nyheten var tillräckligt tråkig så kommer jag nu med ytterligare ett fruktansvärt tillkännagivande. Det blir ingen ny säsong av Ensam mamma söker på TV3 i vår! I en kommentar till Hänt så bekräftar Nents presschef Susanne Nylén att ingen ny säsong finns i sikte.

”’Vi älskar formatet och har verkligen lyckats med kärlekspusslet då senaste säsongen lett till två graviditeter där Elin Näslund och Marcus Svanberg fått en son samt Theodora Larsson och Anton Uddfalk väntar tillökning i december’, skriver Susanne Nylén i ett mejl till Hänt, och fortsätter:

Men just nu har vi pausat Ensam mamma söker, vilket vi ju även gjort tidigare, för utvärdering och hoppas kunna återkomma framåt angående en ny säsong.

Det här tycker jag är tråkiga nyheter för alla kärlekstörstande män och kvinnor i hela Sverige. Speciellt för alla kvinnor, eftersom det knappt går några dejtingprogram alls på tv där män får skriva in till kvinnor istället för tvärtom. Bachelor ska vi inte ens prata om, och den enda kvinnan som skulle vara med i årets Bonde söker fru hoppade av innan inspelningarna hann börja.

Jag tycker nästan alltid det är roligast med män som får skriva in till kvinnor istället för tvärtom. Man behöver inte göra några djupare feministiska analyser, men det är otroligt underhållande med mer eller mindre desperata killar som ska dejta samma kvinna.

Det är oklart varför det inte blir någon förnyad säsong av Ensam mamma söker, och det blir ännu mer obegripligt när TV3 själva säger att de verkligen lyckats med programmet. Biggest Loser VIP verkar ha pausats på grund av problem med castingen, men det problemet borde rimligtvis inte Ensam mamma söker ha? Om det är någonting som det finns gott av i det här landet så är det frånskilda människor som vill hitta kärleken igen!

Nu återstår det att se vad TV3 kommer sända istället. Marknaden för kändisreality känns oerhört mättad, men det mesta pekar mot att underhållningen kommer bestå av influencers som gör saker med andra influencers. Allt för att nå unga människor som ändå inte kollar på linjär tv!

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Hanna Lindström
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB