Startsida / Inlägg

Laila Bagges fejkreklam-ilska

av tramsfrans

Nu har det hänt igen, en svensk kändis har blivit utnyttjad av bedragare på internet för att sälja bantningspiller! På Instagram varnar Laila Bagge för en falsk reklam som cirkulerar, och sprider reklamen vidare.

View this post on Instagram

Ännu en fejk reklam som cirkulerar!! Helt sjukt jag har nu råkat ut för minst 4-5 st olika fejkannonser på instagram. Det senaste är att jag nu äter bantningstabletter för att gå ner i vikt, och tydligen så är jag nu orolig för att jag har rasat i vikt för snabbt…. Älskar retuscheringen ? fattar inte direkt denna fejkreklam?? Vill dom inte sälja in sin produkt? Vem fasen är sugen på att köpa ett bantningspiller som skulle kunna orsaka att man ser ut såhär ? Det läskiga i detta är att Instagram tjänar pengar på dessa fejkannonser så det lär ju inte sluta! Känns väldigt tråkigt att bli utnyttjad på detta sättet, då jag vet att flera tyvärr gått på vissa fejkannonser och köpt varan, för att sedan kontakta mig på DM och fråga om det är en äkta annons eller inte då dom blivit osäkra när dom fått varan. Så ser ni något som ser skumt ut skicka länk och ta en bild på annonsen och skicka det till mitt DM så lägger jag ut om det är falskt här på mitt instagram, så slipper ni fundera på om det är sant eller falskt! ❤️

A post shared by Laila Bagge (@lailabagge) on

Eventuellt så borde man ana oråd redan när man ser att amerikanska giganter som CNN, Fox och ABC ställt sig bakom reklamen för en svensk kändis bantningspiller, men å andra sidan så pratar ju ofta Laila Bagge om jobb hon gjort i USA!

Det känns ändå lite roligt att Laila Bagge uppmanar följarna att skicka länk på ”skumma” Laila Bagge-reklamer till henne så att hon kan lägga ut dem OM de är falska! Ser du en skum Laila Bagge-reklam så kan den faktiskt vara på riktigt också.

Vi som är trogna Laila Bagge-fans vet dock att hon bara gör reklam för sånt hon verkligen gillar och brinner för. Till exempel privatlån, dricksglas, bilförsäkringar, semesterresor, mobilskal, mat, vin, pensionssparande och torrschampo.

En sak är iallafall säker, och det är att det här knappast kommer vara sista gången som en svensk kändis blir utnyttjad i en fejkreklam. Så sent som förra veckan meddelade Carina Berg att hon också drabbats av falsk reklam för bantningspiller, så Laila Bagge är inte ensam.

Eventuellt så borde bedragarna kanske välja något annat än bantningspiller nästa gång de vill lura massorna, eftersom det i princip är det enda som samtliga kändiskvinnor säger nej till. Troligtvis hade det varit mer effektivt att göra fejkreklam för hudvård, schampo eller något annat mer alldagligt som faktiskt skulle kunna vara sant. Bara ett litet tips från mig!

  • Tjänstgörande nöjesredaktör: Malin Wandrell
  • Nöjeschef: Andreas Hansson
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB